Goda anledningar att välja hållbara undertak

Numera finns det en hel uppsjö av undertak på marknaden. Något som innebär att det kan vara svårt att hitta ett passande alternativ. Här tänkte vi berätta mer om varför du bör satsa på hållbara undertak!

 

Innehåll

  • Hållbart i dubbel bemärkelse
  • Därför bör du välja ett hållbart undertak
  • Ta hjälp av Allakustik

 

Hållbart i dubbel bemärkelse

När man pratar om hållbarhet kan man avse olika saker. Man kan dels prata om att materialet är robust och tåligt, men man kan också prata om att det är framtaget på ett hållbart och naturligt sätt.

Men varför ska man egentligen behöva välja? Hos oss på Allakustik hittar du nämligen gott om undertak som är hållbara i dubbel bemärkelse. Tak som både är tillverkade av hållbara och naturliga material samtidigt som de är väldigt slitstarka!

 

Därför bör du välja ett hållbart undertak

Nedanför berättar vi mer om varför du bör satsa på ett hållbart undertak:

 

1. Det är miljövänligt

Som tidigare nämnts kan vi erbjuda undertak som är framställda på ett hållbart och naturligt sätt. Vi kan exempelvis tillhandahålla tak av Träullit, ett naturligt och förnybart material helt fritt från giftiga ämnen.

Genom att välja ett tak som är tillverkat av naturliga material kan du slå ett stort slag för miljön. Något som ligger helt rätt i tiden!

 

2. Du kan dra nytta av många egenskaper

Naturliga och hållbara material är däremot inte enbart bra för miljön. Det gör även susen för dina lokaler, då du kan njuta av många naturligt goda egenskaper såsom:

  • Bra värmeisolering och värmelagring
  • Bra ljudabsorption
  • Slitstark och lättstädad yta
  • Hög motståndskraft mot brand, mögel och röta
  • Låga emissionsvärden

Alla dessa egenskaper medför i sin tur många fördelar för dig och andra som vistas i lokalerna. Som exempel leder den goda värmeisoleringen till stora kostnadsbesparingar relaterat till uppvärmningen, den goda ljudabsorptionen till en behagligare inomhusmiljö samt den slitstarka ytan till en lång livslängd.

 

3. Det kan underlätta byggcertifieringar

Vad många inte vet är att hållbara undertak kan underlätta byggcertifieringar, vilket ses som ett stort plus hos många företag och entreprenörer.

 

Ta hjälp av Allakustik 

Vi på Allakustik har över 25 års erfarenhet av innertak- och akustiklösningar. Med tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta en passande lösning för just dig och ditt projekt, oavsett förutsättningar och behov.

Självfallet har vi även möjlighet att hjälpa dig med hela processen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov