Grått innertak – snyggt och trendigt

Historiskt sett är det huvudsakligen den vita kulören som fått pryda tak i såväl hem som på arbetsplatser. På senare har vi däremot sett ett trendskifte där andra färger har fått pryda taken. Framförallt gråa kulörer har blivit väldigt populära. Låt oss därför berätta mer om varför du bör satsa på ett grått innertak!

 

Goda anledningar att satsa på grått

Det finns många goda anledningar att satsa på en grå kulör i taket. Nedanför har vi samlat några av de allra främsta:

 

1. Det är en bra basfärg

En av de största fördelarna med gråa kulörer är att de gör sig utmärkta som basfärger. Med andra ord passar gör den sig utmärkt ihop med andra färger. Perfekt om du vill kompletta med andra färgval på möbler, mattor, gardiner och annan inredning.

 

2. Det gör rummet mer ombonat

Mörkare färgtoner bidrar till att rummet känns mer ombonat. Något som kan vara uppskattat i såväl hem som på arbetsplatser. Där hemma gör sig gråa innertak exempelvis utmärkt i sovrummet medan de på jobbet passar utmärkt i personalutrymmen. I rum där man vill koppla av och känna sig ombonad, helt enkelt!

 

3. Det kan mjuka upp hårda och blåtonade ljus

Vita tak tenderar att skapa ett hårt och blåtonat ljus som kan vara irriterande för ögat. Framförallt om man är tvungen att betrakta det under längre tidsperioder. Om du istället förser taket med en grå kulör kan du mjuka upp det hårda och blåaktiga ljuset.

 

4. Det ger utrymmet ett unikt utseende

Trots att grått är en utmärkt basfärg som är förhållandevis neutral, skänker den rummet ett unikt utseende. Mycket på grund av att det än så länge är förhållandevis ovanligt med gråa tak. Har taken en annan kulör än vitt så kommer folk att lägga märke till det direkt!

 

5. Det är tidlöst

Ytterligare en fördel med den gråa kulören är att den är tidlös. Det är ingenting som du blir less på i första taget, vilket annars skulle kunna vara fallet om du valde en djärvare färg. Med andra ord ett tidlöst alternativ som är lika självklart nu som i framtiden.

 

Ta hjälp av Allakustik

Om du önskar att förse ditt hem eller din arbetsplats med gråa innertak, kan du med fördel vända dig till oss på Allakustik. Vi kan erbjuda ett stort produktutbud från marknadsledande varumärken. Det är endast fantasin som sätter gränser!

Med över 25 års erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig. Vi hjälper dig i den utsträckning som önskas, oavsett ifall du vill montera produkterna på egen hand eller också önskar hjälp genom hela processen.

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov