Effektiv bullerdämpning i industrilokaler

Industrilokaler är ofta synonymt med höga ljudvolymer. Effektiv bullerdämpning ser däremot till så att lokalernas ljudmiljö inte påverkas av arbetsuppgifterna. I den här artikeln berättar vi mer om hur bullerdämpning är minskar spridningen av oönskade ljud.

 

Bullerdämpning i industrilokaler

Bullret i en industrilokal kan orsaka väldigt höga ljudmiljöer. Det är bland annat maskiner som väsnas, verktyg som slamrar, telefoner som ringer och självklart kollegor som pratar. På grund av de hårda ytorna från exempelvis betonggolv, maskinerier och avsaknaden av textilier bildas lätt ett störande eko.

Att arbeta i dessa miljöer kan därmed innebära stora problem som huvudvärk, irritation eller trötthet – vilket i sin tur kan leda till mer allvarliga olyckor. Det är med andra ord väldigt viktigt att man åtgärdar det bullriga problemet.

 

Effektiva lösningar

Industrilokaler består ofta av stora ytor och hårda material. Att reducera buller och andra former av icke önskvärda ljud kan ske på många sätt, men vi ser till att specialanpassa alla lösningar efter just era behov och hur era lokaler ser ut.

Jobbet med bullerdämpning börjar rent praktiskt med att identifiera källan till oljudet. Om det inte är möjligt att angripa själva bullerkällan, exempelvis genom mekaniska åtgärder, så minskar vi istället bullrets möjligheter att sprida sig i lokalerna.

Detta kan exempelvis ske genom att vi ser över lokalernas undertak eller innertak för eventuella möjligheter att installera ljudabsorberande undertaksplattor. På väggarna kan vi montera ljuddämpande väggabsorbenter, och på golvet kan vi placera ut ljudabsorberande skärmar som skärmar av det direkta ljudet.

Lösningarna beror helt på hur era lokaler är utformade samt vilket arbetsflöde ni har. I vissa fall kan det exempelvis räcka med att installera ett ljuddämpande alternativ, i andra lokaler kan en kombination av de olika ljudabsorbenterna vara en bättre lösning.

Vi erbjuder ett stort utbud av ljudabsorbenter från marknadens bästa företag. På så sätt kan vi säkerställa att bullerdämpningen i era lokaler når upp till kraven på brandsäkerhet, hygien och självklart även ljudabsorption. Våra kompletta helhetslösningar anpassas helt enkelt efter era behov, med en estetisk design som matchar lokalernas miljö.

 

Ta hjälp av Allakustik 

Om du är osäker på vilken lösning som passar dina lokaler kan du med fördel ta hjälp av oss på Allakustik. Med över 25 års erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig!

Hos oss har du även möjlighet att välja i vilken utsträckning du önskar assistens. I vår webbshop och i våra butiker i Stockholm och Göteborg hittar du alla komponenter som behövs för att skapa en vacker bullerfri miljö. Under vår kategori Gör det själv har vi dessutom samlat hjälpsamma steg-för-stegvideos som säkerställer att du monterar ditt nya undertak på rätt sätt.

Önskar du istället hjälp genom hela processen hjälper vi dig hela vägen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Kika även in på vår Facebooksida där du hittar bilder från våra tidigare projekt. Perfekt om du behöver inspiration inför din kommande taksystemsinvestering.

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov