Därför är det viktigt med en akustisk behandling

De allra flesta är inte medvetna om att man dagligen utsätts för buller. Buller som riskerar att påverka ens hälsa på ett negativt sätt. Här tänkte vi därför berätta mer om de potentiella konsekvenserna samt hur man går tillväga för att få bukt med problemet genom en akustisk behandling!

 

Innehåll

  • En introduktion till buller
  • Potentiella konsekvenser till följd av bullerexponering
  • Få bukt med problemet genom en akustisk behandling

 

En introduktion till buller

Till buller hör alla ljud som är oönskade. Det inkluderar alltså höga och lågfrekventa ljud. Något som de flesta saknar vetskap om, då de tror att buller endast inkluderar extremt höga ljud.

För att lära dig ännu mer om detta rekommenderar vi dig att spana in vår tidigare artikel där vi ger svar på frågan ”Vad är buller?”

 

Potentiella konsekvenser till följd av bullerexponering

Som nämnts inledningsvis kan bullerexponeringen leda till allvarliga hälsokonsekvenser. Framförallt om man blir utsatt för det under en längre tid!

Nedanför har vi samlat några av de vanligaste hälsokonsekvenserna som kan uppstå till följd av långvarig bullerexponering:

  • Sömnsvårigheter
  • Koncentrationssvårigheter
  • Återkommande huvudvärk
  • Förhöjt blodtryck
  • Ljudkänslighet

Detta är däremot bara några av problemen. Du hittar ännu fler exempel i vår tidigare artikel där vi redogör för hur ljud påverkar hälsan.

 

Få bukt med problemet genom en akustisk behandling

För att minska ljudnivåerna och få en behagligare inomhusmiljö, kan du med fördel genomföra en akustisk behandling av ditt hem eller din arbetsplats.

I samband med en akustisk behandling genomför man en bullermätning, vartefter man monterar väggabsorbenter och akustiktak. Produkter som är tillverkade av särskilda akustikmaterial som effektivt absorberar överflödiga ljud och skapar en behagligare miljö.

Mer djupgående information om hur detta går till och vilka fördelarna med dessa produkter är, hittar du i vår tidigare artikel där vi berättar hur man kan ljuddämpa ett rum.

 

Ta hjälp av Allakustik

Om du vill veta mer om hur du kan minska ljudnivåerna i ett rum, kan du med fördel vända dig till oss på Allakustik. Med över 25 års erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig!

I vår webbshop hittar du allt som behövs för att skapa en behaglig och tilltalande miljö. Allt ifrån bärverk till undertak och väggabsorbenter i olika material och utföranden. Du har dessutom möjlighet att köpa samma produkter i någon av våra butiker, vilka finns i  Stockholm, Göteborg och Malmö.

Självfallet har vi även möjlighet att hjälpa dig med hela processen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

 

 

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov