Akustikteknik – vilken lösning passar dina behov?

Om du har problem med dåliga ljudmiljöer behöver du åtgärda problemet med rätt akustikteknik. Olika problem kräver nämligen olika lösningar. Så vilken akustikteknik är den bästa lösningen på dina problem? Det hoppas vi kunna svara på i den här artikeln!

 

Vad menas med akustikteknik?

Innan vi fortsätter med att gå igenom olika alternativa akustiktekniker måste vi självklart berätta vad akustikteknik är för något. 

Som med mycket annat inom akustikbranschen handlar även akustikteknik om att skapa behagliga ljudmiljöer. Utifrån olika lösningar för exempelvis material, montering och utformning så kan man med hjälp av rätt akustikteknik förbättra ljudklimatet i de flesta miljöer. 

Oavsett vilka förväntningar du har på den ljudmässiga kvaliteten för den miljö som du vistas i, kan du med fördel vända dig till oss på Allakustik för att få den akustikteknik som åtgärdar problemen!

 

4 olika lösningar

Ju tidigare du tänker på att skapa god akustik desto bättre blir ofta lösningarna. Ljudet sprids som bekant i alla möjliga riktningar, och därför behöver man grundligt gå igenom och se över egenskaperna i både väggar och tak.

Men självklart kan du använda dig av riktigt effektiv akustikteknik även i ett senare skede. Nedan ger vi ett par exempel på akustiklösningar som kommer att förbättra din ljudmiljö.

  • Nedpendlat undertak – Oavsett hur din lokal ser ut så är ett nedpendlat undertak alltid en fördelaktig akustiklösning. Du kan själv välja bland färger, utformning och dekorativa lösningar som matchar dina önskemål!

Läs mer om nedpendlat undertak här!

  • Bullerdämpning i industrilokaler – När det kommer till att dämpa buller i industrilokaler gäller det att tänka till. Olika industrilokaler kan behöva olika akustiktekniker.

Ta del av några riktigt bra alternativ i vår tidigare artikel, effektiv bullerdämpning i industrilokaler!

  • Öka trivseln från balkongen och in – Mycket av de oljud som vi upplever inomhus kommer från den öppna balkongdörren och beror på trafikbullret. Genom att montera ett undertak på din balkong ökar du inte bara trivseln på balkongen, du kommer även att uppleva en trevligare inomhusmiljö.

Läs mer om hur du ökar trivseln med ett undertak på balkongen!

  • Bättre arbetsplatser med akustikskärmar – Många upplever att det är dålig ljudmiljö på deras arbetsplatser. Med hjälp av några akustikskärmar kan skillnaden bli ofattbar.

Vill du veta mer om hur ni kan förbättra er arbetsplats med hjälp av kontorsskärmar? Läs då vår tidigare artikel!

 

Ta hjälp av Allakustik 

Om du också är i behov av akustikteknik som passar dina behov kan du med fördel ta hjälp av oss på Allakustik. Med över 25 års erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta en lösning som passar just dig, dina behov och dina lokalers förutsättningar!

I vår webbshop hittar du allt som behövs för att skapa en behaglig och tilltalande miljö. Allt ifrån bärverk till undertak och väggabsorbenter i olika material och utföranden. Du har dessutom möjlighet att köpa samma produkter i någon av våra butiker, vilka finns i både Stockholm och Göteborg.

Självfallet har vi även möjlighet att hjälpa dig med hela processen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Håll även utkik på vår Facebooksida där vi löpande uppdaterar med bilder från genomförda projekt. Perfekt om du behöver inspireras inför din kommande undertaksmontering.

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov