3 produkter som är bättre än akustikskum

Går du i tankar om att förbättra akustikmiljön i ett rum? Marknaden erbjuder flera olika produkter, bland annat akustikskum. Vi vill dock passa på att berätta om 3 bättre alternativ.

 

Vad är akustikskum?

Det går ungefär att likna vid en ljuddämpande skummatta gjort i polyuretan. Det finns i olika färger, former, storlekar och med olika strukturer. Mattan kan exempelvis vara formad med små utstickande pyramider, helt slät eller uppdelad i utstickande fyrkanter. Mattan är enkel att klippa i och därmed förändra efter egna önskemål.

På grund av mattans mjuka skummaterial kan det lätt få fula skavanker. En av de största nackdelarna med akustikskum är dock att det är mycket lättantändligt – såvida det inte är behandlat med flamhämmande impregnering. Om det obehandlade polyuretanet kommer i kontakt med eld så bildas cyanid vilket är väldigt hälsoskadligt.

En annan nackdel är att mattan inte kommer med någon monteringsanordning. Många väljer därför att limma skummattan direkt på väggen – vilket får förödande konsekvenser den dagen någon vill ta ner skummet.

 

3 alternativ som vi rekommenderar istället

Om du vill förbättra ljudmiljön i ett rum finns det effektivare, enklare och bättre lösningar att välja bland. Vi vill därför passa på att tipsa om 3 ljudabsorberande alternativ som förbättrar ljudmiljön utan att lämna några spår på väggarna, som har hög motståndskraft mot brand, mögel och röta – utan att lämna lika fula spår efter sig vid nedmontage.

  1. Ljuddämpande tavlor – En mycket fördelaktig och dekorativ lösning som inte bara fokuserar på det estetiska. När du väljer att smycka rummet med ett par ljuddämpande tavlor skapar du även en bättre ljudmiljö. Du väljer själv vilket motiv du vill ha och kan med lätthet montera tavlorna direkt på väggen.
  2. Ljudabsorberande skärmar – Fördelen med de ljudabsorberande skärmarna är att de kan monteras precis som du vill ha dem. Antingen i taket eller på väggarna, eller också som fristående skärmar. De finns dessutom tillgängliga i flera olika material och utseenden och bidrar därför till att skapa en trevligare helhet i rummet.
  3. Ljudabsorbenter för vägg – Med våra vägghängda ljudabsorbenter skapar du effektivt en behagligare ljudmiljö. Välj bland ett brett urval av ytstrukturer, färger och former för att komplettera övrig interiör och arkitetkur. Vi erbjuder produkter från några av marknadens bästa varumärken. Bland annat Ecophon, Rockfon, Gyptone och många fler.

Där har du det – 3 ljuddämpande alternativ som är bättre än akustikskummet. Både för hälsan, akustiken och väggarna.

 

Ta hjälp av Allakustik 

Om du vill ha hjälp att välja den bästa ljudabsorberande lösningen för dina behov och lokalens förutsättningar kan du med fördel ta hjälp av oss på Allakustik. Med över två decenniers erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig!

Hos oss har du även möjlighet att välja i vilken utsträckning du önskar assistens. I vår webbshop och i våra butiker i Stockholm och Göteborg hittar du alla komponenter som behövs för att skapa en vacker bullerfri miljö. Under vår kategori Gör det själv har vi dessutom samlat hjälpsamma steg-för-stegvideos som säkerställer att du monterar ditt nya undertak på rätt sätt.

Önskar du istället hjälp genom hela processen hjälper vi dig hela vägen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Kika även in på vår Facebooksida där du hittar bilder från våra tidigare projekt. Perfekt om du behöver inspiration inför din kommande taksystemsinvestering.

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov