Så får du bättre akustik i gympasalar

Gymnastiksalar är oftast stora lokaler där många barn vistas samtidigt. Kombinationen av dessa två leder däremot till att ljudnivån oftast blir väldigt hög. Det kan handla om barn som skrattar, redskap som dras fram, visselpipor som tjuter och bollar som studsar mot golvet. Det finns med andra ord stora risker till att buller uppstår som kan skada kroppen både fysiskt och psykiskt. Vi tänkte därför berätta mer om hur du går tillväga för att förbättra akustiken i gympasalar. 

Vi på Allakustik har jobbat med ljudabsorberande lösningar under en lång period och har en bred kunskap när det kommer till lösningar på bullriga rum. Det är viktigt att ta tag i problem med högljudda rum då det annars kan skada kroppen.

 

 

Vad erbjuder vi på Allakustik?  

Vi erbjuder flera olika lösningar som kan passa bra i en gympasal. Väggar och tak är där ljudet studsar som mest. Nedan kommer vi lista några alternativ på ljudabsorbenter:

 

 

Vägghängande ljudabsorbenter

För att slippa bullriga miljöer i stora rum inomhus så kan vägghängande ljudabsorbenter vara det perfekta valet. Varför är detta val bra i en gympasal?

  • Minskar efterklangstiden – i ett stort rum studsar ljudet och det sker en efterklang på alla ljud. Med hjälp av vägghängande ljudabsorbenter kommer denna klang inte ligga kvar i rummet lika länge och ljudet kommer dämpas.
  • Fint för ögat – våra vägghängande ljudabsorbenter är inte bara praktiska utan kan beställas i olika färger och former som bidrar till att göra gympasalen visuellt tilltalande.
  • Strategisk placering – att placera ljudabsorbenterna på väggen är både smart och praktiskt.

 

 

Takabsorbenter

Det är ett klokt val att komplettera väggabsorbenterna med takabsorbenter. Det mest effektiva valet då de mesta av ljudet studsar via taket. Dessa absorbenter ökar både trivseln och miljön.

Våra takabsorbenter går även att beställa i olika material beroende på vilket rum det handlar om:

  • Stenull – står emot fukt och är brandsäkert
  • Träull – står emot fukt och är brandsäkert
  • Gips – förbättrar lokalens luft och är brandsäkert

 

Ta hjälp av oss på Allakustik

Upplever du att det är för högljutt i gympasalen – tveka inte att kontakta oss på Allakustik. Vi har många års erfarenhet och vår kunniga personal är redo att hjälpa dig genom hela processen, från val av absorbent till montering.

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov