Köp Troldtekt i Stockholm & Göteborg


Cementbundna träullsplattor

Troldtekt®
akustikplattor

Troldtekt akustiska tak- och väggplattor är gjorda av 100 % naturliga material; trä och cement. Kombinationen av trä och cement ger unika ljudabsorberande egenskaper hos Troldtekt-plattorna, som säkerställer 
bra akustik i alla typer av lokaler. Materialet har en naturlig elasticitet, klarar fuktiga miljöer och ger ett effektivt brandskydd. Troldtekt är en naturlig produkt med dokumenterad hållbarhet genom hela livscykeln.

Troldtekt finns tillgängligt i ett stort antal kombinationer som varierar beroende på ytstruktur, kant, monteringssystem, färg, mått och tjocklek. Våra lösningar ger dig möjlighet att bygga in och dölja till exempel högtalare i Troldtekt-taket. Vi erbjuder också specialdesignad belysning, plattor med tryckta motiv och ett brett program av tillbehör.

 

Troldtekt acoustics

Troldtekt Wood Shavings

Naturliga råmaterial

Troldtekt är cementbundna träullsplattor gjorda av naturens egna material – trä och cement.

Receptet på Troldtekts akustikplattor är lika enkelt som ändamålsenligt – därför har vi följt det sedan 1935. Genom att blanda trä och cement skapar vi cementbunden träull, där cementens styrka kombineras med träets naturliga egenskaper. Resultatet är ett hälsosamt material med många naturliga fördelar.

 

Strukturer och färger

Ytstrukturen på Troldtekt akustikplattor bestäms av bredden på träspånen (träullen). Troldtekts produkter finns i fyra olika strukturer; extremfin (0,5), ultrafin (1 mm), fin (1,5 mm) och grov (3 mm).

Troldtekt finns som obehandlade och helt naturliga plattor, och som målade plattor. Akustikplattorna består av träull som blandas med antingen vit eller grå cement, och från dessa blandningar tillverkar vi två grundläggande varianter: naturträ och naturgrå. Målade Troldtektplattor finns i alla färger med RAL/NCS-kod.

Troldtekt textures
 

Kontakta oss för köp eller mer information