Förbättra akustiken med ljudabsorbenter i lägenheten 

Bor du i en lägenhet och upplever att ljudmiljön inomhus är dålig? Då kan det vara en bra idé att montera ljudabsorbenter på väggarna. Men varför är detta så fördelaktigt och vad bör man tänka på inför ett köp? Det tänkte vi reda ut här.  

Innehåll  

  • Därför är det viktigt med en bra ljudmiljö 
  • Hur vet man om ljudnivån är för hög?  
  • Få en bättre akustik med ljudabsorbenter 

Därför är det viktigt med en bra ljudmiljö 

Det finns många goda anledningar till varför man bör ta buller och störande ljud på allvar. En del tror att det endast är höga ljudnivåer som är farliga för hälsan, men faktum är att lågfrekventa ljud kan vara minst lika farliga sett över en lång tidsperiod. 

Att utsättas för buller kan exempelvis leda till att man:  

  • Känner sig tröttare 
  • Får svårt att koncentrera sig  
  • Får svårt att sova 
  • Får en återkommande huvudvärk 
  • Blir ljudkänslig 

 Bland mycket annat… 

För att lära dig mer om hur farligt det kan vara att vistas i bullriga miljöer, rekommenderar vi dig att spana in vår tidigare artikel där vi redogör för hur ljud påverkar hälsan 

Med tanke på allt detta är det oerhört viktigt att man tar dessa problem på allvar och agerar därefter, vare sig man upplever svårigheter i dagsläget eller vill arbeta förebyggande!  

Hur vet man om ljudnivån är för hög?  

Om du upplever någon av ovanstående problem finns det en överhängande risk att ljudmiljön är bristfällig i din lägenhet. För att kunna vara helt säker behöver man däremot göra en ljudmätning 

För att lära dig mer om vilka bestämmelser som finns kring ljud rekommenderar vi dig att läsa vår tidigare artikel där vi listar gränsvärden för buller i lägenhet. 

Få en bättre akustik med ljudabsorbenter 

Det finns såklart många tillvägagångssätt för att få bukt med den dåliga akustiken och de höga ljuden i din lägenhet. Ett av de mest effektiva är däremot att montera så kallade ljudabsorbenter på väggarna.  

Dessa absorbenter är nämligen tillverkade av särskilda material som effektivt fångar upp och eliminerar överflödiga ljud. Något som bidrar till en behagligare inomhusmiljö.  

Ytterligare en stor fördel med ljudabsorbenter är att de går att få i en mängd olika färger, stilar och utföranden. Du kan således få ett par absorbenter som matchar den övriga inredningen och förhöjer utseendet i ditt hem! 

Ta hjälp av Allakustik 

Om du upplever problem med buller och höga ljudnivåer kan du med fördel vända dig till oss på Allakustik. Med över 25 års erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig.  

Självfallet har vi även möjlighet att hjälpa dig med hela processen – från projektering och beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss, varmt välkommen! 

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov