Bra miljöer börjar med en ljudmätning

En ljudmätning visar tydligt om lokalens ljudnivåer är inom godkända och acceptabla värden. Utifrån resultatet gäller det sedan att åtgärda problemet på bästa möjliga sätt. I den här artikeln berättar vi mer om hur en ljudmätning går till och vad du ska tänka på.

 

Varför ska man mäta ljudet?

Höga ljud- och bullernivåer är ett vanligt problem på många arbetsplatser, offentliga miljöer men även i många bostäder. Att vistas i dessa förhållanden kan i värsta fall påverka ditt välmående både fysiskt och psykiskt, vilket inte minst har en negativ inverkan på den arbetsmässiga produktiviteten.

Detta är även en av de främsta anledningarna till varför man vill genomföra en ljudmätning – för att säkerställa så att omgivningen inte far illa av ljudmiljöerna.

En annan anledning till varför man vill mäta ljudet är för att kunna analysera hur man ska gå till väga för att på bästa sätt åtgärda problemet.

 

Så går en ljudmätning till

Vid en ljudmätning används ett speciellt klassificerat mätinstrument för att undersöka om ljudnivåerna ligger inom tillåtna och acceptabla gränser. Eftersom ljud kan komma från flera olika källor så mäts ljudet självklart på olika ställen i lokalen. Utifrån ljudmätningen får man sedan fram ett par olika värden som man använder för att åtgärda eventuella ljudproblem.

Ljudmätningen är självklart bara början på arbetet – det är därefter som det roliga arbetet börjar. Mätningen används nämligen som ett underlag för att kunna åtgärda problemet.

 

Välj en oberoende expert

Om du planerar att genomföra en ljudmätning i dina lokaler rekommenderar vi att du tar hjälp av en oberoende expert. Anledningen till det är väldigt enkel, det är nämligen viktigt att du får ett korrekt värde.

Det är också därför som vi på Allakustik erbjuder förutsättningslösa platsbesök. Vi tror nämligen på långsiktiga relationer som bygger på förtroende.

Med hjälp av en ljudmätning analyserar och undersöker vi dina ljudproblem för att sedan komma med den mest effektiva lösningen. På så sätt kan du känna dig i trygga händer under hela samarbetet.

 

Ta hjälp av Allakustik 

Om du vill göra en ljudmätning och få bukt med dåliga ljudnivåer kan du med fördel ta hjälp av oss på Allakustik. Med över 25 års erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig!

Hos oss har du även möjlighet att välja i vilken utsträckning du önskar assistens. I vår webbshop och i våra butiker i Stockholm och Göteborg hittar du alla komponenter som behövs för att skapa en vacker bullerfri miljö. Under vår kategori Gör det själv har vi dessutom samlat hjälpsamma steg-för-stegvideos som säkerställer att du monterar ditt nya undertak på rätt sätt.

Önskar du istället stöd genom hela processen hjälper vi dig hela vägen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov