Ljudabsorbenter för tak i hemmet

Hur vi trivs i våra hem beror till stor del av ljudmiljön. Att montera ljudabsorbenter för tak i hemmet låter oss skapa moderna drömhem utan att akustiken hamnar i skym undan. I den här artikeln berättar vi mer om hur du skapar ett modernt hem med riktigt bra ljudmiljö.

 

Moderna hem är en bov för ljudmiljön

Just nu är det väldigt många som är i färd med att skapa sitt drömhus. Bakom drömhemmet kan det ligga flera år av noggrann planering. När det är dags att flytta in är det dock många som upptäcker att de inte har tänkt på en väldigt viktig detalj – husets ljudmiljö.

Dagens moderna och avskalade hemmiljöer är en riktig bov när det kommer till höga ljudnivåer. Avsaknaden av inredningsdetaljer i kombination med högt i tak och stora fönsterpartier bidrar till att skapa högljudda problem. Öppna planlösningar gör även att ljudet får fler plana ytor att studsa mellan.

Många som bygger nytt väljer nämligen att ha en del av huset öppen till taknocken. Det är vanligt att man rymmer både kök, vardagsrum och matsal med direkt anslutning till hallen samt ett lekrum på loftet i de stora öppna ytorna. Detta innebär dock att barnens lek, diskmaskinens brus och TVn längst bort i rummet skapar ett störande buller som sprids runt om i hemmet.

 

Fördelarna med ljudabsorberande undertaksskivor

Bra ljudmiljöer hjälper till att förbättra känslan i hemmet. Stämningsfull musik kan få maten att smaka bättre, om vi hör varandra tydligt får man ut mer av samtalet, och om det är tyst när man vill vila kommer det vara lättare att slappna av.

En vanlig missuppfattning är att ljudabsorbenter drar ner på estetiken i hemmet. För att motbevisa detta kan du exempelvis ta del av dessa snygga innertak som inte bara att skapar en behagligare ljudmiljö – de bidrar även till att förhöja rummets estetik!

Vill man däremot inte att ljudabsorbenterna ska hamna i blickfånget erbjuder vi undertaksskivor i flera olika material, med olika egenskaper och möjligheter. Förutom att de motverkar högljudda och bullriga ljud är det många av dem som även är ett effektivt skydd mot bränder. Exempelvis akustikskivorna, metalltaket och träullsskivorna. Många väljer dock att använda sig av gipsskivor i sina moderna hem – bland annat för det stilfulla utseendet.

 

Ta hjälp av Allakustik 

Om du vill veta mer om hur du kan förbättra ljudnivåerna hemma kan du fördel ta hjälp av oss på Allakustik. Med över 25 års erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig!

Hos oss har du även möjlighet att välja i vilken utsträckning du önskar assistens. I vår webbshop och i våra butiker i Stockholm och Göteborg hittar du alla komponenter som behövs för att skapa en vacker bullerfri miljö. Under vår kategori Gör det själv har vi dessutom samlat hjälpsamma steg-för-stegvideos som säkerställer att du monterar ditt nya undertak på rätt sätt.

Önskar du istället hjälp genom hela processen hjälper vi dig hela vägen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Kika även in på vår Facebooksida där du hittar bilder från våra tidigare projekt. Perfekt om du behöver inspiration inför din kommande taksystemsinvestering.

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov