Bullerskydd i bostäder och lokaler

Vart du än befinner dig så finns det risk för buller. Det kan vara allt från din arbetsplats till hemma i din bostad. Det kan drabba dig, dina barn eller din kollega. Att vistas i en bullrig miljö är mycket skadligt för din hälsa och kan resultera i allvarliga konsekvenser i det långa loppet. Vi på Allakustik vill hjälpa dig att undvika buller och i denna artikel delar vi därför med oss av några tips på hur du hanterar bullriga lokaler.

 

Många lokaler har en för hög bullernivå

Beroende på hur lokalen ser ut och vilket användningsområde vi talar om så kommer ljuden arta sig och ta skada på olika sätt. I nästan alla fall finns det möjlighet att förbättra ljudvolymen i ett rum.

Det kan handla om att du vistas i denna lokal dagligen och har blivit så pass van med ljudet att du inte märker av det. Denna vana är inte hälsosam. Det kan resultera i allvarliga problem både fysiskt och psykiskt. För att lära dig mer om hur ljudet kan påverka din hälsa, kan du med fördel läsa vår tidigare artikel ”Hur påverkar ljud hälsan?”.

Vi kan förbättra ljudvolymen i allt från din bostad till offentliga lokaler med hjälp av bullerskydd.

 

Hur hanterar vi ett bullrigt rum?

För att dämpa ett rums ljudvolym är det lättaste sättet att använda sig av mjuka ljudabsorberande material. Vilket material som bör användas beror som sagt på rummets storlek och användningsområde. Vi erbjuder många olika typer av ljudabsorbenter och vi har något att erbjuda till varje rum.

 

I hemmet

Ska du ljuddämpa ditt hem från skramlande kök, högljudda barnrum eller en spårvagn nära huset så är ett enkelt tips att tänka över vilka material du använder dig av i ditt hem och inredning.

Använder du dig av mycket mjuka material, såsom kuddar, tjocka mattor och gardiner, så kommer ljud automatiskt isoleras. Detta blir som ett slags bullerskydd som enkelt kan lösas på egen hand. Om detta inte har någon påverkan så erbjuder vi på Allakustik olika bullerskydd och ljudabsorberande tak och väggar.

 

Andra lokaler

Har du problem med höga ljud i en annan lokal, såsom kontoret, finns det olika tips att tänka på. Här kan ljuddämpande kontorsskärmar användas. Om det är en större lokal det handlar om, exempelvis industrilokaler, så kan det vara effektivt att använda vägghängda ljudabsorbenter. Kontakta oss så berättar vi mer om våra olika alternativ!

 

Ta hjälp av Allakustik

Som du hör erbjuder vi olika möjligheter att dämpa buller i hem och lokal på. Upplever du att du vistas i bullriga lokaler ofta? Ta kontakt med oss på Allakustik så hjälper vi dig!

Vi har många års erfarenhet och kan komma fram med den bästa lösningen för just ditt rum. Dessutom hjälper vi dig genom hela processen – från beställning till montage.

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov