Inspireras av dessa 7 snygga väggabsorbenter

 

Vi på Allakustik tycker att bra ljudnivåer ska vara synonymt med snygg design. Det är därför en självklarhet att vi erbjuder stilfulla väggabsorbenter som bidrar till bättre akustik. I den här artikeln delar vi med oss av 7 projekt där vi använt oss av riktigt snygga väggabsorbenter.

 

Väggabsorbenter som bidrar till rummets estetik

Anledningarna till varför du bör investera i vägghängda ljudabsorbenter, eller väggabsorbenter, är många. Den främsta anledningen är självklart att de bidrar till att skapa bättre inomhusmiljöer, men inte bara när det kommer till ljudnivåer.

Väggabsorbenter bidrar nämligen till helheten i rummet. Ett par snygga absorbenter kommer att lyfta hela känslan som du får när du kliver in i lokalen.

Nedan listar vi sju olika projekt där vi har levererat olika väggabsorbenter.

 

För bättre ljudmiljö i simhallen

 

Vid detta projekt var målet att Stenungsunds simhall skulle få en effektiv och estetisk lösning som bidrar till bättre ljudmiljö.

Resultatet blev dessa väggabsorbenter från Troldtekt i träull. En bra produkt som lämpar sig utmärkt för lokalens höga luftfuktighet. Absorbenternas olika storlekar och färger bidrar dessutom till att skapa en mysig simhall.

 

Varierat på kontoret

 

Ännu ett roligt projekt! Med väggabsorbenter i olika färger och former blev resultatet både estetiskt tillfredställande samtidigt som ljudmiljön blev mycket trevligare!

 

Konstverk i simhallen

 

Tro det eller ej, men detta konstverk är faktiskt en väggabsorbent! Bredängsbadet fick en minst sagt mycket passande tavla. Kärnmaterialet EcoSUND har mycket hög hållbarhet mot fukt och passar därför perfekt i en simhall.

 

Hexagonmönstrat för hem och kontor

 

 

Målet vid detta projekt var att skapa bättre akustik. Resultatet blev hexagonformade väggabsorbenter som monterades med 30mm glipa för bästa resultat.

Lika snyggt som det blev effektivt, och dessutom passar denna lösning lika bra i kontors- som i hemmiljön!

 

Raka linjer med rutmönster

 

Vid det här projektet har vi strategiskt valt ut en vägg som sedan fick prydas med snygga absorbenter i naturnära färger. Resultatet blev ett funktionellt rum med mycket bättre ljudnivåer!

 

Färgglatt och kreativt i skolmiljö

 

 Detta är ett av våra senaste projekt för sommaren 2019. Två väggar som vi klätt in med väggabsorbenter från Bauxpaneler. De kommer att bidra till bättre akustik och pryda skolans väggar i många år framöver.

 

Stilfull ljuddämpning i hemmet

 

Detta är ett strålande exempel på hur du kan använda dig av väggabsorbenter i hemmet. 8 rektangulära absorbenter i en modern gråskala passar perfekt in i detta klassiska kök.

 

Avslutningsvis

Som du säkert förstår så är det inga problem att kombinera funktion och design. Det är endast din fantasi, och till viss del lokalens utformning, som sätter gränserna för hur snygga dina väggabsorbenter ska vara.

Läs också: Inspireras av dessa 9 snygga innertak

 

Ta hjälp av Allakustik 

Förhoppningsvis fick du gott om inspiration inför din installation av väggabsorbenter. Om du också önskar hjälp att skapa en behaglig och tilltalande inomhusmiljö, kan du med fördel vända dig till oss på Allakustik. Med över 25 års erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig!

I vår webbshop hittar du alla de komponenter som behövs för att skapa en tilltalande miljö. Allt ifrån bärverk till undertaksskivor i olika material och utföranden. Du har dessutom möjlighet att köpa samma produkter i någon av våra butiker, vilka finns i både Stockholm och Göteborg.

Inte nog med detta så har vi även möjlighet att hjälpa dig genom hela processen – från beställning till montage. Önskar du däremot att göra monteringen på egen hand är detta inget problem. Ta hjälp av våra instruktionsfilmer som du hittar under kategorin ”Gör det själv”.

Håll även utkik på vår Facebooksida där vi löpande uppdaterar med bilder från genomförda projekt. Kontakta oss om du har några ytterligare funderingar eller också behöver hjälp med att hitta ett snyggt innertak!

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov