Så får du bukt med oljud från maskiner

På en del arbetsplatser finns det många former av maskiner som ger ifrån sig ljud. Dessa ljud kan lätt övergå till oljud och skada din hälsa. Vi erbjuder många lösningar på dessa problem som exempelvis ljudabsorberande skärmar som fungerar utmärkt till att skärma av oljud från maskiner.

 

Oljud från maskiner – ett vanligt problem

Det är vanligt förekommande att när ett rum byggs tänker man inte på vad rummet kommer användas till och vilka ljud som kommer förekomma i rummet. Ska det finnas maskiner i rummet som ger ifrån sig höga läten?

Beroende på vilka ytor och vilken takhöjd det är i en lokal kommer oljud från maskiner att reagera olika. Att vistas på en arbetsplats när det ständigt bullrar från maskiner är en ohållbar situation. Det kommer leda till att din fysiska och psykiska hälsa drabbas negativt.

 

Vad kan du göra åt oljud från maskiner?

Som tidigare nämnt kan vi hjälpa dig att lösa dina bullerproblem. Vi erbjuder ljudabsorberande skärmar som inte bara kommer bidra till en bättre miljö på din arbetsplats utan de ger något till rummet rent visuellt.

Beroende på vad just ditt problem är så erbjuder vi många olika skärmar. Du kan välja mellan att fästa skärmen på väggen eller på taket beroende på vart ljudet kommer ifrån. Vi rekommenderar dock att använda både vägg- och takskärmar för att få den ultimata effekten och den mest hälsosamma arbetsplatsen.

När det handlar om oljud från maskiner kan dessa ljud vara starka och bidra till en rörig känsla som skapar onödig stress. Är du osäker kan du kontakta oss så hjälper vi dig med just ditt problem!

 

Ta hjälp av Allakustik

Känner du en osäkerhet kring vilka skärmar som du behöver använda dig av? Tveka inte på att vända dig till oss på Allakustik, vi har över 25 års erfarenhet av att skapa behagligare ljudnivåer på arbetsplatser!

I vår webbshop och i våra butiker hittar du alla komponenter som behövs för att skapa en vacker bullerfri miljö. Under vår kategori Gör det själv har vi dessutom samlat hjälpsamma steg-för-stegvideos som säkerställer att du monterar ditt nya undertak på rätt sätt.

Önskar du istället hjälp genom hela processen hjälper vi dig gärna med detta – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov