Allt du vill veta om mineralull för ljudisolering

När man har ett behov av att ljudisolera ett rum finns det en mängd olika material och lösningar man kan använda sig av, varav mineralull är en av dem. Här tänkte vi därför berätta mer om vilka fördelarna är med att använda sig av mineralull för ljudisolering.

 

Innehåll

  • Vad är mineralull?
  • Mineralull passar perfekt vid ljudisolering
  • Ta hjälp av Allakustik

 

Vad är mineralull?

Allra först hade vi tänkt reda ut för vad mineralull faktiskt är.

I korta drag kan man säga att mineralull är ett samlingsnamn som används för att beskriva flertalet byggnadsmaterial som är tillverkade av mineralfiber. Vanligtvis brukar man syfta på två huvudsakliga material – glasull och stenull.

Glasull används huvudsakligen vid isolering och ljuddämpning inuti väggar, mellan trä- och stålreglar, medan stenull är mer vanligt förekommande i ljudabsorbenter.

 

Mineralull passar perfekt vid ljudisolering

Som tidigare nämnts är mineralull tillverkat av mineralfibrer. Den typ av mineralull som består av stenfiber, och brukar benämnas som stenull, är vanligt förekommande i ljudabsorbenter.

En stor fördel med detta material är att det har en hög densitet, vilket leder till god ljudabsorptionsförmåga. Det är också därför som ljudabsorbenter som är tillverkade av detta material oftast klassificeras inom den bästa klassen för ljudabsorption.

Utöver de goda ljudabsorberande egenskaperna har detta material också hög brandsäkerhet och fuktmotstånd. Något som gör det ännu mer åtråvärt att använda!

För att lära dig ännu mer om de goda egenskaperna hos detta material, rekommenderar vi dig att spana in vår tidigare artikel som fokuserar på ljudisolering med stenull.

 

Ta hjälp av Allakustik

Som du säkerligen märkt finns det många goda anledningar att använda sig av mineralull i allmänhet och stenull i synnerhet vid ljudisolering.

Vill du också använda dig av mineralullsskivor i ditt hem eller på din arbetsplats, kan du med fördel vända dig till oss på Allakustik. Vi erbjuder högkvalitativa produkter från marknadsledande varumärken som Parafon och Rockfon.

Med över 25 års erfarenhet kan vi garanterat hjälpa till att hitta en passande lösning för just dig. Dessutom har vi möjlighet att hjälpa dig igenom hela processen – från planering och beställning till montage.

Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen! 

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov