Ljudisolering med stenull – en god idé

Numera finns det en mängd olika absorbenter på marknaden, varav många av dem är tillverkade av olika material. I denna artikel tänkte vi kika närmare på en utav dem – stenull.

 

Innehåll 

  • Vad är stenull?
  • Stenull i akustikskivor
  • Köp stenullskivor hos Allakustik

 

Vad är stenull?

Precis som namnet antyder är stenull en form av mineralull, vilken huvudsakligen tillverkas av stenmineraler. Mineralerna smälts sedermera i höga temperaturer för att omvandlas till fibrer.  

När man väl utvunnit fibrerna kan de sedan sammansättas för att skapa en mängd olika material, däribland ljudabsorberande skivor.

 

Stenull i akustikskivor

Att använda sig av stenull i ljudabsorberande skivor är en mycket god idé. Mycket tack vare att de har en hög densitet, optimal fiberstruktur samt ett gott luftgenomsläpp. Som ett resultat av detta klassificeras de allra flesta akustikskivor av stenull med den bästa klassen för ljudabsorption!

 

Inte bara bra för ljudabsorptionen

Att använda sig av stenull medföra många fördelar, inte enbart när det kommer till ljudabsorptionen. Materialet är nämligen också bra i aspekter som brandsäkerhet och fuktmotstånd, vilket är viktigt i en rad olika byggnader och lokaler.

Som om detta inte vore nog finns akustikskivorna av detta material i en mängd olika storlekar, tjocklekar och utföranden. Något som gör att de fördelaktigen kan användas för att skapa visuellt tilltalande rum!

 

Köp stenullsskivor hos Allakustik

Som du säkerligen märkt finns det många goda anledningar att välja ljudabsorberande skivor av stenull. Både när det kommer till ljudabsorption, brandsäkerhet, fuktmotstånd samt design.

Vill du också använda dig av stenullsskivor i ditt hem eller på din arbetsplats, kan du med fördel vända dig till oss på Allakustik. Vi erbjuder högkvalitativa produkter från marknadsledande varumärken som Parafon och Rockfon.

Med över 25 års erfarenhet kan vi garanterat hjälpa till att hitta en passande lösning för just dig. Dessutom har vi möjlighet att hjälpa dig igenom hela processen – från planering och beställning till montage.

Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!  

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov