Ljudabsorbenter för industri – så väljer du rätt

Industrilokaler har oftast många utmaningar när det kommer till akustiken. Framförallt handlar det om att ljudnivån oftast är väldigt hög, samtidigt som miljöerna är påfrestande. Något som gör att det kan vara svårt att hitta lämpliga ljudabsorbenter. Här delar vi därför med oss av tre tips och råd som hjälper dig att välja rätt absorbenter för industrier!

 

Innehåll

  • Utmaningar inom industrin
  • Tips för att välja rätt ljudabsorbenter i industrilokaler

 

Utmaningar inom industrin

Som vi varit inne på tidigare råder det många utmaningar inom industribranschen. De allra flesta industrilokaler är nämligen fyllda med högljudda maskiner som kan vara skadliga för hälsan.

Därutöver är miljön i lokalerna väldigt påfrestande för absorbenter och andra ytor. Den främsta utmaningen ligger således i att hitta ljudabsorbenter som klarar av att minska ljudnivåerna på ett effektivt sätt, samtidigt som de även måste vara tillräckligt slitstarka för att klara av alla yttre påfrestningar!

 

Tips för att välja rätt ljudabsorbenter i industrilokaler

Nedanför har vi samlat våra bästa tips och råd för att hitta absorbenter som kan användas i industrier:

 

1. Se till att absorptionsförmågan är tillräckligt bra

Som tidigare nämnts är ljudnivåerna i industrilokaler oftast väldigt hög. Det räcker således inte att använda vilka absorbenter som helst. Se till att ljudabsorptionsförmågan är tillräckligt hög och klarar av att minska bullret så pass mycket att ljudstyrkan inte överskrider de nivåer som framgår i Arbetsmiljöverkets föreskrifter om buller.

 

2. Välj ett lämpligt material 

I och med att de yttre påfrestningarna är stora gäller det att välja absorbenter som är tillverkade av ett slitstarkt material. Här kan vi exempelvis rekommendera dig att spana in Träullits produkter, vilka är slitstarka samtidigt som de har en hög motståndskraft mot bl.a. brand, mögel och röta.

 

3. Tänk på hur och var absorbenterna monteras

Att bara investera i ljudabsorbenter hjälper inte om de monteras på fel sätt. För att få bästa möjliga akustikmiljö gäller det att nämligen att man tänker efter hur och var absorbenterna sätts upp. Något som kan vara lättare sagt än gjort!

 

Ta hjälp av Allakustik

Med över 25 års erfarenhet inom branschen kan vi hjälpa dig sänka ljudnivån även i de mest utmanande miljöerna. Vi har alla produkter och mätinstrument för att lyckas göra din vardag lättare. Kontakta oss så hjälper vi dig genom hela processen – från rådgivning till montering!

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov