Hälsofaktorer i arbetslivet

Det är oerhört viktigt att du trivs på din arbetsplats. Och det finns givetvis många olika faktorer som spelar in för att arbetsplatsen ska vara trivsam. Det kan handla om allt ifrån det sociala klimatet till hälsofaktorer. I denna artikel tänkte vi fokusera på det sistnämnda.

 

Arbetsmiljö

Det är viktigt att din arbetsmiljö är lugn och trivsam. Är det en för bullrig eller högljudd miljö så finns det stora risker med detta. Att dagligen utsättas för en förhöjd ljudnivå kan i det långa loppet resultera i trötthet, stress och koncentrationssvårigheter.

Detta kommer i sin tur leda till att stämningen inte blir lika bra och att fokus läggs på fel saker. För att lära dig mer om riskerna med en förhöjd ljudnivå, kan du med fördel läsa vår tidigare artikel ”Hur påverkar ljud hälsan?”.

 

Feedback

Riskfyllda arbetsmiljöer med exempelvis förhöjda ljudnivåer, är tyvärr vanligt förekommande. Det är därför viktigt att man har högt i tak och som anställd vågar kommunicera eventuella hälsorisker till sin chef.

Som arbetsgivare och chef är det i sin tur viktigt att man vågar uppmärksamma och ta tag i eventuella hälsorisker. Det är också viktigt att man kommunicerar detta till sina medarbetare och ger feedback om det finns någonting speciellt som de bör ta hänsyn till.

 

Information

För att så många som möjligt ska må bra på arbetsplatsen så är det viktigt att dela med sig av relevant information. Detta kommer leda till att alla känner sig inkluderade och att alla jobbar för samma mål. Detta går även det hand i hand med att arbetsmiljön är harmonisk och att du och dina kollegor kan känna ett lugn när ni anländer till er arbetsplats.

Upplever du störningsmoment i form av höga ljud och buller på jobbet? Då kan vi på Allakustik hjälpa dig! Vi har många års erfarenhet av att ljuddämpa lokaler och kan genom detta skapa er en bättre arbetsmiljö som skonar hälsan och arbetsklimatet. Tveka inte att kontakta oss på telefon eller mail så berättar vi mer och kan tillsammans komma fram med en lösning!

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov