BAUX

BAUX grundades i tron om att byggmaterial ska vara hållbara, förvånansvärt funktionella och anmärkningsvärt snygga. BAUX designar, producerar och marknadsför funktionella konstruktionsmaterial som möter samtida förväntningar hos arkitekter, ingenjörer och byggare – utan att kompromissa på morgondagens säkerhets- och miljökrav.

2013 bestämde sig Johan Ronnestam, Fredrik Franzon och grundarna av Form Us With Love; Jonas Petterson, John Löfgren och Petrus Palmér att förändra världen av akustiska material. Tillsammans hade de som mål att skapa ett globalt material-varumärke för att skapa bättre arbetsförhållanden för människor runt om i världen.

Den första produkten, BAUX Tiles, skapades tillsammans med Träullit, ett traditionellt familjeföretag grundat 1946 av Lennart Rääf. Idag styrs det av sonen Bengt Rääf. Företaget har sedan dess producerat paneler och boards av cementbunden träull. Träull av gran är ett fascinerande material, sammanbundet med cement skapas flera unika materialegenskaper; ljudisolering, mycket god värmeisolering, hög termisk lagringskapacitet, bevisad högt brandskydd, bra skydd mot röta och mögel, mekanisk styrka samt att den fungerar som en bra yta för gips. Deras huvudkontor och fabrik finns i Österbymo i södra Östergötland.

Den andra produkten, BAUX Acoustic Pulp, är utvecklad tillsammans med forskare och tillverkas i vår hemstad, Stockholm. Vi hade en vision att skapa en kompromisslöst miljömässigt hållbar akustisk lösning; från resurser och material till tillverkningsprocessen, samt att ha ett minimalt avtryck då produkten avtjänat sitt syfte. Allt detta som vi samtidigt skulle uppnå kraven för en optimal ljudabsorbent och kraven på modern design från världens bäst omsedda arkitekter och designers.

Kundutlåtande

“Allakustik håller en hög servicenivå på större projekt såväl som de mindre servicejobben som är minst lika viktiga. Vi är ofta beroende av snabba ryck och det löser de med bravur med sin personal som har rätt inställning.”

Håkan Stahre

Metrolit Byggnads AB

“Allakustik ställer alltid upp, i både vått och torrt. De levererar alltid en kvalitativ slutprodukt och är lösningsorienterade hela vägen från start till slut.”

Simon Malki

M3 Bygg AB

“Allakustik och Gustafsson & Son Byggnads AB har genom åren haft ett gynnsamt samarbete och Allakustik är en pålitlig och kompetent leverantör! ”

Alexander Gustafsson

Gustafsson & Son Byggnads

“Allakustik är en pålitlig leverantör som levererar enligt överenskommelse, visar prov på flexibilitet och är lätta att samarbeta med! ”

Henrik Olausson

Hansson & Söner Entreprenad

”Allakustik bidrar med stort engagemang från projektstart till projektavslut. Lämnar alltid hög kvalité på både arbete och levererad produkt.”

Jonathan Lundin

K21