Tyg på väggen

Att inreda med tyg på väggarna har blivit en populär trend bland både privatpersoner och företag. Förutom att tyget är visuellt tilltalande, har det även en effektiv ljudabsorberande funktion. Tyget ger rummet en mjuk och behaglig känsla samtidigt som det reducerar ljudnivån. Med andra ord är det en effektiv lösning som kan förvandla ditt rum både visuellt och akustiskt.  

Mer än bara dekoration 

Att sätta tyg på väggen i form av exempelvis tjocka mattor eller gardiner fungerar som praktiska och eleganta ljudabsorbenter. Med andra ord kan det vara ett smart drag att sätta tyg på väggarna om du vill minska ekot och dämpa ljudnivån i rummet. Även om dessa tyger kan förbättra ljudmiljön i ett rum så finns det bättre alternativ att välja mellan om du vill satsa på att förbättra akustiken i ett rum.   

Ljudabsorbenter i tyg 

Om du vill maximera ljudabsorptionen i ditt rum kan du överväga ljudabsorbenter i tyg. Dessa typer av väggabsorbenter kan anpassas till ditt rum och hjälpa till att minska ljudreflektioner, skapa en bättre akustik och samtidigt förhöja rummets utseende. Ljudabsorbenter i tyg är en kreativ och effektiv lösning för att förbättra ljudmiljön i olika typer av rum, inklusive kontor, restauranger, konferenslokaler och hem.  

Välj mellan olika material och design 

Det finns ett brett utbud av ljudabsorberande tyger som kan monteras på väggar. Tygerna består av olika material och har olika egenskaper när det gäller ljudabsorption och visuell estetik. Valet av ljudabsorberande tyg beror på dina specifika behov, inredningspreferenser och budget.  

Här är några vanliga alternativ: 

  1. Akustiktyg: Speciellt designade tyger som är utvecklade för att vara ljudabsorberande. Dessa tyger är ofta tillverkade med textilier som har hög ljudabsorption och är särskilt effektiva för att minska eko och efterklang. 
  2. Filttyg: Filttyg är en populär typ av tyg som används för ljudabsorption. Det är mjukt och tjockt, vilket gör det effektivt när det gäller att absorbera ljudvågor och minska reflektioner. Filttyget kan monteras bakom exempelvis tavlor och gardiner vilket är perfekt för dig som inte vill att tyget ska synas.  
  3. Sammet: Sammettyg har en rik och lyxig textur och kan användas både för sin estetiska appell och ljudabsorberande egenskaper. Det kan ge en touch av elegans till rummet samtidigt som det minskar ljudnivån. 
  4. Ulltyg: Ull är naturligt ljudabsorberande och kan vara ett utmärkt val för att förbättra akustiken. Det är också brandresistent, vilket är en viktig säkerhetsaspekt. 
  5. Bomullstyg: Bomull är ett vanligt tygval och kan vara effektivt för ljudabsorption, särskilt när det används i kombination med andra ljudabsorberande material. 
  6. Syntetiska tyger: Vissa syntetiska tyger, särskilt de med öppna och luftiga strukturer, kan också användas för ljudabsorption. De kan vara ett prisvärt alternativ med många mönster och färger att välja mellan. 

Att välja rätt typ av tyg för dina specifika behov och att installera det på rätt sätt kan göra en stor skillnad när det gäller att skapa en tystare och mer estetiskt tilltalande miljö. Tveka inte att kontakta oss på AllAkustik om du har några frågor eller vill ha hjälp med ditt val av ljudabsorberande tyg. 

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov