Tips när du letar efter tunn ljudisolering för vägg

Det är många därute som upplever problem med höga ljudnivåer inomhus. Något som dessvärre är vanligt förekommande i såväl hem som på arbetsplatser. Om du vill få bukt med dessa problem och samtidigt säkerställa att lösningen blir visuellt tilltalande, kan du med fördel använda dig tunna ljudabsorbenter på väggarna. Låt oss därför berätta mer om denna lösning!

 

Innehåll 

  • En introduktion till väggabsorbenter
  • Fördelar med denna typ av lösning
  • Ta hjälp av Allakustik

 

En introduktion till väggabsorbenter

Som nämnts inledningsvis är vägghängda ljudabsorbenter ett utmärkt val när du upplever problem med höga ljudnivåer och önskar lösa detta med en visuellt tilltalande lösning. Men vad kännetecknar egentligen absorbenterna?

Väggabsorbenter består av plattor som är tillverkade av ljudabsorberande material. Exempel på sådana material är sten- och glasull. Genom att förse dina väggar i hemmet eller på arbetsplatsen med absorbenter, kan du således snabbt och smidigt minska höga ljudnivåer.

 

Fördelar med denna typ av lösning

Så, varför är det då så fördelaktigt att använda sig av absorbenter?

Det finns faktiskt många goda anledningar till detta. Först och främst så löser de ett stort problem på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt. Vägghängda absorbenter är oftast billigare än andra akustiklösningar såsom akustiktak.

Ytterligare en fördel är att absorbenterna numera går att få i en mängd olika färger och utföranden. Något som innebär att de kan bli en naturlig del av den övriga inredningen. Med andra ord får du en högeffektiv lösning som dessutom är visuellt tilltalande!

Det är däremot inte enbart färgerna som kan variera på väggabsorbenterna, utan även tjocklekarna. Perfekt för dig som är på jakt efter en tunn ljudisoleringslösning för väggen. Ett annat tips är att kombinera absorbenter i olika tjocklekar för att skapa en häftig effekt.   

Sist men inte minst så finns absorbenterna, som tidigare nämnts, i en mängd olika material. Något som gör att de kan användas i alla typer av miljöer. De kan exempelvis användas i hem, på kontor, på skolor, i sim- och idrottshallar samt i industrier, för att bara nämna några.

 

Ta hjälp av Allakustik

Som du kan se finns det många goda anledningar att satsa på absorbenter. Inte minst om du är på jakt efter en tunn ljudisolering för väggen. Önskar du hjälp med att hitta en passande lösning för just ditt hem eller din arbetsplats, kan du med fördel vända dig till oss på Allakustik.

Vi har över 25 års erfarenhet av branschen och har genom åren hjälpt tusentals företag och privatpersoner att få en behagligare inomhusmiljö. Dessutom har vi möjlighet att hjälpa dig genom hela processen – från projektering och inköp till montering.

Varmt välkommen till oss på Allakustik, ditt förstahandsval när du vill få en behagligare inomhusmiljö!

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov