Goda anledningar att välja samma färg på väggar och tak

Det finns många saker man kan göra för att ge karaktär åt sina lokaler. En av de mer intressanta och effektfulla sakerna man kan göra är att välja samma färg på väggar och tak. Här tänkte vi därför berätta mer om varför detta är en så bra idé!

 

Påverka rumsuppfattningen med hjälp av färger 

Som vi varit inne på inledningsvis finns det många faktorer som påverkar hur ett uppfattas. En av de mest påtagliga är däremot färg. Genom att måla såväl väggar som tak i samma kulör kan du således påverka rumsuppfattningen och skänka rummet ett effektfullt uttryck.

Grundprinciperna är att ljusa kulörer, både i väggar och tak, gör att rummet upplevs som större, medan mörkare färgsättningar gör att rummet känns mindre. Använder du dig däremot av samma färg på väggar och tak suddas gränsdragningen ut och bidrar till att utrymmet känns större och luftigare, även om du väljer en mörkare kulör.

Vill du gärna måla lokalerna i en mörkare kulör, men är rädd för att det ska göra att rummet uppfattas som litet och instängt, kan du med fördel prova på att välja samma färg både på väggar och tak.

 

Välj kulör utifrån rummets funktion 

Om du å andra sidan har svårt att välja en lämplig kulör rekommenderar vi dig att utgå ifrån rummets funktion. Vad ska det användas till? Ljusare och mer färgglada kulörer bidrar till att skapa en känsla av liv och rörelse, medan mörkare kulörer bidrar till en lugn och harmonisk känsla.

 

Skapa en behagligare inomhusmiljö med akustiktak

Hos oss på Allakustik har du möjlighet att köpa praktiska och snygga akustiktak som minskar ljudnivåerna både i hem och på arbetsplatser. Vi erbjuder ett stort utbud av taklösningar i olika färger och utföranden. Välj och vraka mellan olika kulörer och utföranden för att hitta den lösning som passar bäst för just dina behov och förutsättningar! 

Vi på Allakustik har över 25 års erfarenhet, under vilka vi genomfört tusentals arbeten, och hjälper dig gärna att hitta en passande lösning. Självfallet har vi även möjlighet att hjälpa dig med hela processen – från beställning till montage.

Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen.

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov