Ljudisolering på vägg för gaming

Oavsett om du gamear för privat bruk eller om du streamar regelbundet är det bra att bygga upp en studio med ljudisolering i väggen. Då kommer du få bättre ljudkvalitet på dina inspelningar och live-sessioner. Om du använder dig av akustikpaneler kommer du både minska eko och dämpa lite av ljudet. Det kommer säkerligen dina grannar vara lite tacksamma över. De är normalt tillverkade i skum och kommer i flera olika färger. Det är vanligast att de används till gamingrum men de kan även användas i musiksstudios.

 

Så ska du ljudisolera ett gamingrum

Om du ska kunna förbättra ljudet i ett gamingrum på bästa sätt måste du isolera de ytor där ekot normalt färdas. Du måste därför veta om ljudet studsar mot väggarna. Normalt så sätter man isolering runt alla sidor, alltså framför och bakom dig samt på höger och vänster sida. För att göra det bästa av ett gamingrum behöver du alltså placera ut isolering i hela rummet. Det blir dessutom snyggare och mer enhetligt om du har samma i hela rummet. Om du köper skumplattor kan du göra lite som du själv tycker. Det är bäst att först rita upp på ett papper hur du vill ha det, sedan är det bara att mäta väggarna i rummet. Skumplattor kan fästas med en limpistol eller dubbelhäftande tejp beroende på vad du tycker passar bäst.

 

Flera olika hjälpmedel

Det finns väldigt många olika saker du kan göra för att förbättra ljudisoleringen i ditt gamingrum. Du kan inte bara placera ljudisoleringen på väggarna utan även i taket. Energin från ljudvågarna kommer då tas upp av materialet eftersom det är ljuddämpande. Det är inte bara detta material som gör skillnad. Det finns även ljuddämpande möbler som tillsammans med rätt material ger dig de allra bästa förutsättningarna.

 

Glöm inte bort inredningen

Ljudisolering är en viktig del men faktum är inredningen i sig självt också spelar stor roll. Du kan till exempel inreda ditt rum med en skön soffa och ett soffbord utöver din gamingplats. Dessutom gör tyger som mattor och gardiner väldigt mycket för att dämpa ljudet. Bara genom att inreda rummet kommer du alltså en bra bit på vägen. När du har ställt in alla möbler bör du göra en första kontroll av ljudet. Då får du en bra idé om hur mycket pengar du måste lägga på ljudisolering i övrigt.

 

Bygg en helt ny vägg

Vill du gå ett steg längre och vet om att du kommer ha gamingrummet under lång tid kan du faktiskt riva den gamla väggen och bygga en helt ny, som även har bättre isolering. Det är dock ett mycket större projekt än att sätta upp akustikpaneler. Det sistnämnda kan du göra själv under ett par timmar. Om du ska riva upp alla väggar och sätta upp nya behöver du med största sannolikhet ta hjälp av en hantverkare. Du måste alltså fråga dig själv om du tycker det är värt det eller inte. I så fall är det en mer permanent lösning av ljudisolering vägg gaming.

 

Ta hjälp av Allakustik 

För att säkerställa att du väljer ett taksystem som bäst uppfyller dina behov och samtidigt är lämpade för rummets förutsättningar, kan du med fördel ta hjälp av oss på Allakustik. Med mer än två decenniers erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig!

I våra butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö hittar du alla komponenter som behövs för att skapa en vacker bullerfri miljö. Under vår kategori Gör det själv har vi dessutom samlat hjälpsamma steg-för-stegvideos som säkerställer att du monterar ditt nya undertak på rätt sätt.

Önskar du istället hjälp genom hela processen hjälper vi dig hela vägen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Kika även in på vår Facebooksida där du hittar bilder från våra tidigare projekt. Perfekt om du behöver inspiration inför din kommande taksystemsinvestering.

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov