Uppgradera hemmet med ljudisolering av bjälklag och Allakustik produkter

Ljudisolering är ett bra sätt för låtskrivare och musikgrupper att kunna spela musik utan risk för att störa grannar. Även om du inte spelar hög musik kan det bli höga ljudnivåer om det är många människor som vistas under samma tak, till exempel i en skola, sjukhus eller konferensrum. Vidare är det en fördel för dig själv för att slippa höra buller och ljud från omgivningen. Faktum är att buller och andra ljud är en stor källa till ohälsa som på sikt kan leda till huvudvärk, trötthet och försämrad koncentration. De kortsiktiga och långsiktiga fördelarna med ljudisolering är därför många och värda att uppnå. När det gäller alternativ för ljudisolering finns det mycket att välja mellan och rätt val beror på utrymmet och din budget.

 

Överväg att köpa de bästa produkterna

En varm rekommendation är att köpa de bästa produkterna på marknaden för akustik hos oss på Allakustik som erbjuder undertak, väggabsorbenter och ljudmätning. Undertak är en smidig lösning för att skapa en trivsam miljö och består av akustikplattor som du kan montera i valfritt rum. Om det är högt i tak är det speciellt fördelaktigt att använda undertak eftersom det sänker takhöjden. Ju kortare avståndet är till taket desto mindre tid tar det för ljudet att färdas innan det absorberas.

Vi på Allakustik har ett stort sortiment av undertak från välrenommerade företag som Akustikmiljö, Ecophon, Rockfon och Träullit. Dessa företag levererar högkvalitativa undertak med hänsyn till brandsäkerhet, hygien och ljudabsorption.

 

Komplettera med ljudisolering av bjälklag

Som ett komplement till Allakustiks produkter har du ljudisolering av bjälklag. Vid första anblick kan det verka lite skrämmande att göra en så invasiv renovering av fastigheten, å andra sidan kommer det att ge fantastiska värme- och ljudisoleringsfördelar som är effektiva och bidrar till att göra livet lättare. Dessutom är ljudisolering av bjälklag i själva verket lättare att installera än vad du tror!

 

Några av de främsta skälen att komplettera ditt hem eller arbetsplats med ljudisolering av bjälklag är att det:

 

  • Ökar fastighetsvärdet – Om du oroar dig för kostnaden med att ljudisolera finns det en god nyhet. Att ljudisolera kommer att ha en direkt inverkan på fastighetsvärdet och göra det mer attraktivt på bostadsmarknaden.

  • Skapar en fridfull miljö för dina fritidsintressen – Oavsett om du lyssnar på musik, tittar på film eller umgås med familjen kommer du att vilja utöva dina fritidsintressen utan alltför mycket buller. Med en fridfull och lugn miljö kommer du att må bättre och kunna fokusera på dina favoritaktiviteter.
  • Förbättrar integriteten – En annan viktig fördel med ljudisolering är att det minimera ekon och ökar integriteten mellan olika rum. Det här en speciell stor fördel om du har en stor familj eller jobbar på en arbetsplats med många medarbetare. Till exempel är det inte lämpligt att vem som helst lyssnar på privata diskussioner eller samtal med affärspartners.
  • Sparar pengar – Även om det finns en initial kostnad med att installera ljudisolering av bjälklag, så är det ett bra komplement som kommer att förbättra värmeisoleringen. Med tiden kommer du att minska energianvändningen och elkostnaderna.

 

Ta hjälp av Allakustik

Om du önskar att förse ditt hem eller din arbetsplats med bra ljudisolering, kan du med fördel vända dig till oss på Allakustik. Vi kan erbjuda ett stort produktutbud från marknadsledande varumärken. Det är endast fantasin som sätter gränser!

Med över 25 års erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig. Vi hjälper dig i den utsträckning som önskas, oavsett ifall du vill montera produkterna på egen hand eller också önskar hjälp genom hela processen.

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov