Ljudisolera vägg mot granne

Det finns många anledningar till varför du är i behov av att ljudisolera den vägg eller de väggar som är mot din granne. Till exempel kan det vara så att du upplever att grannarna är stökiga och ger mycket ljud ifrån sig som stör din vardag eller nattsömn. Då kan det vara nödvändigt att ljudisolera väggen mot grannen för att du ska trivas bättre i ditt hem.

Men det är minst lika vanligt att du behöver ljudisolera för att du själv är grannen som för oväsen. Till exempel att du är musiker eller har en hobbyverksamhet som avger en hel del buller. Då bör du ljudisolera så gott du kan för att slippa att grannarna kommer och klagar eller i värsta fall gör en anmälan till hyresvärden.

Vidare i artikeln får du några tips på hur du med enkla medel kan gå tillväga för att ljudisolera vägg mot granne.

Med akustikpaneler

En av de mest effektiva sätten att ljudisolera är med hjälp av akustikpaneler. Akustikpaneler är paneler som är tillverkade av ett material med strukturer som dämpar ljud. Det finns flera olika varianter av akustikpaneler att välja bland då de kommer i olika färger, material och storlekar.

Det som är viktigt att tänka på för dig som ska sätta upp akustikpaneler för att isolera är att du behöver börja med att mäta väggen där panelerna ska sättas upp. På så sätt blir det enklare för dig att hitta paneler som passar väggen och möjliggör att du kan välja rätt storlek. Det finns både mindre och större paneler.

Du kan välja att sätta upp paneler längs med hela väggen eller bara några enstaka. Det beror på hur mycket du behöver isolera och om du helt enkelt vill täcka en hel vägg eller inte. Med andra ord är det lite av en smaksak.

För att hitta passande akustikpaneler till väggen kan du besöka allakustik.se och vår webbshop som finns på underbaratak.se. Gå in i kategorin väggabsorbenter. Där du kan hitta ett bra utbud av akustikpaneler i olika storlekar och prisklasser. Produkterna går även att beställa i olika färger vilket gör det möjligt för dig att hitta paneler som kommer gå i samklang med ditt hem.

Att montera upp panelerna är mycket enklare än vad du kan tro. De kan fästas med skruvar med passande verktyg som du antagligen har hemma. Till exempel borrmaskin och skruvdragare. Så snart som panelerna är på plats får du en mycket effektiv ljudisolering och kommer att dämpa ljuden bra.

Med tyger

Det mest effektiva sättet att ljudisolera är med akustikplattor. Men om du bara behöver isolera tillfälligt kan det räcka med att du använder dig av tyger och andra liknande material eftersom det är material som dämpar ljud bra. Du kan till exempel använda dig av mattor, textilier, kuddar, filtar och annat för att isolera. Överlag är ett rum som är fyllt av möbler väl isolerat eftersom möblerna tar upp ljud i jämförelse med ett rum som står helt tomt eftersom det ekar och ljudet inte tas upp av något.

Vill du få mer tips om ljudisolering kan du läsa mer på allakustik.se.

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov