Ljudisolera din tvättstuga med dessa tips

Vare sig du är en privatperson eller hyresfastighetsägare som vill minska ljudnivåerna i tvättstugan kommer denna artikel falla dig i smaken. Här tänkte vi nämligen dela med oss av fem tips och råd som hjälper dig att få bukt med höga ljudnivåer i tvättstugan!

 

Så kan du minska ljudnivån i tvättstugan 

Tvättmaskiner och torktumlare som väsnas är minst sagt jobbiga att lyssna på. Nedanför har vi därför samlat en handfull tips och råd som hjälper dig att sänka ljudnivån i tvättstugan:

 

1. Montera vibrationsdämpare

Ett av de vanligaste problemen i tvättstugor är att tvättmaskinen och torktumlaren ger ifrån sig kraftiga vibrationer som kan resultera i både hög- och lågfrekvent buller. För att minska vibrationerna kan du med fördel investera i s.k. vibrationsdämpare som monteras på maskinernas fötter. 

 

2. Placera mattor på golvet

Mjuka material har goda ljuddämpande egenskaper. Ett bra tips kan därför vara att lägga ut några härliga mattor på golvet. Något som förbättrar såväl utseendet som ljudnivån i tvättstugan!

 

3. Häng upp gardiner

Förutom att lägga ut mattor på golvet kan det även vara fördelaktigt att hänga upp gardiner om det finns några fönster i tvättstugan, vill säga.

 

4. Montera ett akustiktak

Ett av de allra bästa sätten att få bukt med ljudnivåerna är däremot att montera ett s.k. akustiktak. En typ av innertak som är tillverkat av speciella material som effektivt absorberar och minskar oönskat ljud.

 

5. Montera ljudabsorbenter på väggarna

Om du inte känner för att montera ett nytt innertak, alternativt har gjort det och upplever att ljudnivån fortfarande är för hög, kan du med fördel placera ljudabsorbenter på väggarna. Likt akustiktaken är dessa paneler tillverkade av speciella material som effektivt tar bort buller!

 

Ta hjälp av Allakustik

Om du vill ha hjälp att välja ut de bästa akustikprodukterna till dina lokaler kan du med fördel ta hjälp av oss på Allakustik. Med över två decenniers erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig.

Vi hjälper dig i den utsträckning som önskas, oavsett om du bara är i behov av produkter eller också behöver hjälp genom hela processen, från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov