Satsa på ljuddämpande väggpanel

Det är många faktorer som påverkar i hur hög grad ljud absorberas i ett rum, oavsett hur stor yta det rör sig om. Väggar som består av hårt material tenderar att släppa igenom mer ljud än mjuka väggpaneler. Dessutom kan även höjden i ett rum påverka hur väl ljudet absorberas. Det här är faktorer som vi är proffs på och våra produkter är särskilt framtagna för att skapa behagliga ljudmiljöer.

Inom flera arbetsområden är höga ljud en utmaning och det är lätt att miljön påverkas negativt. Buller och störande ljud kan snabbt leda till en komplicerad vardag och även mer allvarliga konsekvenser. Som tur är finns det idag smarta väggpaneler som är ljuddämpande och lämpar sig utmärkt till den här typen av miljöer.

 

Ljuddämpande väggpanel för bättre hälsa

Öppna kontorslandskap, skolor och sjukhussalar är bara några exempel på miljöer där ljud är oundvikligt. Det är möbler som dras mot golv, dörrar som stängs och öppnas samt människor på språng. Dessutom finns det ofta maskiner och olika apparater som genererar någon form av konstant ljud. När du befinner dig mitt i allt detta kan det upplevas som normalt, men med ljuddämpande väggpaneler kommer du märka skillnad. Att gå tillbaka in i ett rum utan väggabsorbenter kommer kännas kaotiskt.

Att utsättas för störande ljud regelbundet under lång tid kan dessutom vara direkt farligt för hälsan. Det kan i längden leda till svårigheter att koncentrera sig samt att kroppen aldrig riktigt kopplar av. Oljud, buller och oväsen kan ofta leda till att människor känner sig trötta eller får huvudvärk.

En ljuddämpande väggpanel kan minska ljudet på ett effektivt sätt. Ljudet reduceras och det innefattar även det som i branschen kallas för efterklangstiden. Väggpaneler som har ljuddämpande egenskaper genererar helt enkelt en trivsam och hälsosam tillvaro.

 

Ljuddämpande material i väggpanel

På Allakustik.se har vi mångårig erfarenhet av att hjälpa kunder med ljuddämpande väggpaneler. Vi samarbetar med leverantörer som använder olika material som på sitt unika sätt absorberar och dämpar ljudet.

När det gäller just väggpaneler med ljuddämpande egenskaper är glasfiber, träull och stenull vanliga material i våra absorbenter. Du kommer även att hitta väggpaneler med ljuddämpande material i form av plast eller aluminium. Tillverkarna av absorberande väggpaneler och andra ljuddämpande produkter arbetar konstant för den tekniska utvecklingen. Tekniken förbättras och även design spelar en allt viktigare roll.

 

Väggabsorbenter och estetik

Precis som ovan nämnt är utseendet på dagens ljuddämpande väggpaneler mer centralt än tidigare. Att installera en ljudabsorberande väggpanel kan numer faktiskt tillföra estetiken något positivt. Idag finns ett stort utbud av produkter och hos oss på Allakustik.se hittar du ljuddämpande väggpaneler som dels är estetiskt tilltalande dels ytterst säkra.

Vi är proffs på ljudabsorbenter och hjälper kunder att välja rätt typ av väggpanel utifrån faktorer som färg, ytstruktur och form. Vissa av våra väggpaneler kan även anpassas helt utifrån en specifik miljö och dess förutsättningar.

 

Har du frågor kring ljuddämpande väggpaneler eller vill veta mer om hur vi jobbar? Du är varmt välkommen att kontakta oss. Våra duktiga medarbetare ser fram emot att prata med dig och berätta mer om fördelarna med ljudabsorbenter som väggar och tak.

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov