Köpa ljudabsorbenter

När du behöver dämpa ljudnivåerna på en arbetsplats eller ett kontor är det värt att investera i ljudabsorbenter. Det finns ett flertal olika alternativ både i design och form som kommer att effektivt dämpa störande buller och ekon. Ljudnivåerna blir givetvis högre ju fler anställda en arbetsplats har och något så naturligt som ringsignaler och telefonsamtal kan störa rejält. Genom att placera ljudabsorbenter på strategiska platser kan ljudnivån minskas en hel del och skapa en betydligt behagligare arbetsmiljö.

 

Ljudabsorption med ljudabsorbenter

Ljudabsorption fungerar precis som det låter, material som absorberar ljud. Skillnaden mellan ljudisolering och ljudabsorbering är att en ljudisolering kommer att förhindra ljud från att tränga igenom medan ljudabsorbering släpper igenom ljud men med svagare styrka. När ljud träffar en yta förlorar ljudet energi via friktion som omvandlas till värme, denna process kallas absorption. Exempelvis är akustikskärmar som klätts med tyg effektiva ljudabsorbenter. Hur mycket ljud som kommer att absorberas beror dock på materialets fiberstruktur, täthet och tjocklek.

 

Olika lösningar

När du funderar på att köpa ljudabsorbenter finns det en hel del att välja mellan både när det gäller material, design, mönster och färg. Det kan handla om möbler som är ljudabsorberande, väggabsorbenter samt takabsorbenter. Som vi alla vet bidrar ljud till stress så det är en god investering att se till att ljudnivån är behaglig för dina kollegor och medarbetare. På en arbetsplats är det är viktigt att kunna koncentrera sig utan en massa störande ljud och onödigt buller. När det gäller större kontorslokaler med många anställda behövs ljudabsorbenter av hög kvalitet samt olika typer av avskärmningar. Det kan handla om skärmväggar mellan kontorsplatserna, ljudabsorbenter som hänger från taket eller bordsskärmar på skrivborden.

 

Köpa ljudabsorbenter

Det kan tyckas komplicerat att köpa ljudabsorbenter till ett kontor. Det behöver dock inte vara särskilt svårt med lite kunskap, bra produkter och goda råd. För att få ut det mesta från ljudabsorbenter behöver de placeras på rätt sätt. Ljudabsorbenter bör till exempel placeras på kortsidorna i ett avlångt kontor. Hörnytor kommer att skapa en ljudförstärkning, vilket innebär att de kan behöva flera ljudabsorbenter. När du väljer ljudabsorbenter gäller det att inte välja tunna absorbenter. Bäst är att investera i absorbenter som är minst fem millimeter tjocka, vilket gör att de bättre klarar av att reducera ljud. Absorbenter som är för tunna kommer oundvikligen att släppa igenom för mycket ljud och kommer därför inte ge önskad effekt.

 

Ta hjälp av Allakustik 

När du känner dig osäker på vilka ljudabsorbenter du behöver och hur de ska placeras för bästa resultat är Allakustik redo att hjälpa till. Allakustik har mer än 25 års erfarenhet samt tusentals utförda arbeten, vilket garanterar att vi kommer att få den bästa och mest effektiva lösningen för dig. Allakustik har givetvis möjlighet att vara behjälplig genom hela processen från din beställning till färdigt montage.

Hos oss har du även möjlighet att välja i vilken utsträckning du önskar assistens. I vår webbshop och i våra butiker i Stockholm och Göteborg hittar du alla komponenter som behövs för att skapa en vacker bullerfri miljö. 

Önskar du istället hjälp genom hela processen hjälper vi dig hela vägen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Kika även in på vår Facebooksida där du hittar bilder från våra tidigare projekt. 

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov