Glasull ljudisolering

I kontorsmiljöer och offentliga miljöer blir ljudnivåerna naturligt väldigt höga. Bara om man tänker sig en skolmatsal med barn som skriker går det att förstå hur viktigt det är med bra ljudisolering. Det är ett faktum att höga ljudnivåer under långa perioder är psykiskt påfrestande för många människor. Det är slitsamt att vistas i lokaler i kontorsmiljöer med ett konstant surr och där ljudet studsar mot väggarna. Genom bra ljudisolering kan man hålla nere ljudnivån så inomhusklimatet blir behagligare att vistas i.

 

Vad är ljudisolering?

När man pratar om ljudisolering handlar det främst om att stoppa ljudet från att fortplanta sig via fasta medier så som väggar, tak och golv. Om du någon gång stått i ett tomt rum har du säkert märkt att det ekar. Ljudet studsar mot väggarna vilket gör att det förstärks och får ljudet att transporteras vidare. Vid för höga ljudnivåer uppfattas det som ett störande buller vilket kan orsaka huvudvärk och vara besvärligt. I vissa lokaler och inomhusmiljöer är det omöjligt att hålla nere ljudnivåerna genom att få folk att vara tystare. I köpcentrum, stora varuhus eller dylikt kommer är ljudnivån naturligt hög. Då behöver man minska ljudet från de befintliga ljudkällorna genom att lägga in vissa material i tak, väggar och golv som blockerar ljudet från att färdas vidare. Med ljudisolering i ett rum kan man förhindra ljudet från att studsa vilket blockerar ljudets spridning. Glasull är ett material som ofta används i syfte att ljudisolera lokaler.

 

Glasull som ljudisolering

Glasull går under kategorin mineralull som är ett lätt isoleringsmaterial som lämpar sig bra för ljudisolering. Glasull tillverkas av återvunnet glas och alla dess fibrer ligger i samma riktning. Glasull har långa, starka fibrer och är mycket elastisk. Det gör materialet väldigt lätthanterat, oavsett om det ska användas som ljudisolering eller något annat. Glasull är väldigt effektivt att använda som ljudisolering. I jämförelse med stenull behövs det inte alls lika mycket glasull för att ljudisolera ett rum, vilket innebär att det är lättare och mer effektivt att arbeta med. Glasullen har grymt bra ljudabsorberande och ljudisolerande egenskaper vilket gör att ljudet hålls på en låg nivå.

 

Ljudisolering och värmeisolering i ett

Med glasull som isolering kan du få ljud- och värmeisolering i ett. Glasull används även nämligen ofta som värmeisolering. Genom att lägga in glasull i väggar eller tak kan du alltså delvis sänka ljudnivåerna samtidigt som värmen hålls inne i lokalen. Det kan sänka uppvärmningskostnaderna och hålla ljudnivåerna på en behaglig nivå från ett och samma isoleringsmaterial.

 

Ta hjälp av Allakustik 

För att säkerställa att du får bra ljudisolering som bäst uppfyller dina behov kan du med fördel ta hjälp av oss på Allakustik. Med mer än två decenniers erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig vilket skapar ett trevligare inomhusklimat. 

Med över 25 års erfarenhet kan vi garanterat hjälpa till att hitta en passande lösning för just dig. Dessutom har vi möjlighet att hjälpa dig igenom hela processen – från planering och beställning till montage.

Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen! 

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov