Så får du bäst ljudisolering för innervägg

Att ljudisolera en innervägg kan vara den enkla lösningen på en rad olika problem. Oavsett vilken lokal det gäller, i hemmet eller på en arbetsplats, är det viktigt att kunna använda alla ytor till fullo. Att det pågår en högljudd aktivitet i ett rum ska inte göra rummet bredvid obrukbart.

 

Varför är innerväggar ofta dåligt ljudisolerade?

Ofta är lägenheter och kontorslokaler fullgott ljudisolerade mot lägenheten eller kontoret bredvid. Byggare och arkitekter lägger gärna extra krut på ytterväggar och väggar mot angränsande lokaler. När det kommer till innerväggar är det dock lätt att byggets budget fått gå före. Det är helt enkelt mycket tunn lyhörd vägg än en tjock massiv vägg som stoppar ljudet. Som tur är har ett akustikcenter som Allakustik ett flertal lösningar på problemet som gör att du inte behöver riva väggen och bygga en ny.

 

Hur ljudisolerar jag en befintlig innervägg?

Vägghängda ljudabsorbenter är ett enkelt sätt att snabbt få på plats en rimligare ljudmiljö. De dämpar inte bara ljuden mellan rummen, utan förbättrar även ljudnivån i rummet de sitter i. Perfekt för barnrum som delar vägg med föräldrarnas rum, liksom för kontorslokaler med öppen planlösning.

En vägghängd ljudabsorbent monteras lätt på väggen, och kan anpassas i form och antal efter den innervägg som ska ljudisoleras. För att sätta upp dem behöver du inte mer hantverkskunnande än att kunna sätta upp en tavla. Du kan också pröva dig fram och köpa till fler absorbenter till innerväggen senare för att optimera ljudmiljön. Nöj dig inte med något annat än den allra bästa ljudisoleringen för just ditt rum.

 

Varför är det viktigt med ljudisolerade innerväggar?

Människor påverkas starkt av den ljudmiljö de befinner sig i. En arbetsmiljö eller hemmiljö som präglas av starka bakgrundsljud, slammer och brus skapar onödig stress och kanske till och med sömnsvårigheter. Det är av yttersta vikt  för både vuxna och barn att kunna leva sina liv i en så god och hälsosam ljudmiljö som möjligt. Väggarna som omsluter ett rum är en nyckelfaktor i hur en ljudmiljö skapas.

Att påverka det som faktiskt alstrar ljuden kan vara svårt – barn låter mycket när de leker på sina rum, och i ett modernt kontor pågår kanske tio samtal över zoom samtidigt. Ljud är en positiv sak som vittnar om mänsklig aktivitet. Men det som händer när ljud möter en vägg är att ljuden reflekteras, vilket egentligen betyder att de studsar mot väggen. Mot vissa material kan ljud till och med förstärkas. Upplevelsen av ljudet i ett rum är alltså dels själva ljudet, och dess reflektion.

Det ljudisolering gör är att dämpa ljudets reflektion tillbaka in i rummet. Ljudisolering förhindrar också att ljudet tränger igenom väggen till rummet intill. Om du någon gång stått i en helt tom lägenhet vet du att alla dina möbler, gardiner och mattor också fungerar som ljudisolering. När de försvinner ekar varje minsta ljud. Ditt möblemang hjälper alltså till – men oftast är det inte tillräckligt. Att ljudisolera innerväggen med väggabsorbenter eller andra akustikpaneler är det enda som verkligen kan skapa en riktigt bra ljudmiljö i hem eller kontor.

 

Så får du bäst ljudisolering

Allra bäst ljudmiljö uppnår du genom att ta hjälp av en professionell aktör inom akustik. Varje rum har sina egna specifika förutsättningar, och varje ljudproblem har sin optimala lösning. Ett center inom akustik som Allakustik erbjuder precis de tjänster du behöver för att få veta hur du uppnår bäst ljudisolering på just din innervägg.

 

Ta hjälp av Allakustik

Om du vill veta mer om hur du kan skapa en behagligare ljudmiljö i ditt hem eller på din arbetsplats, kan du med fördel vända dig till oss på Allakustik. Med över 25 års erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig.

Självfallet har vi även möjlighet att hjälpa dig med hela processen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov