Akustikplattor för vägg

Fördelarna med akustikplattor är många och alltfler arbetsplatser väljer att införskaffa dem. Även privatpersoner kan dra fördel av ljudabsorbenter. Det kan vara för att ljudnivån är hög hemma på grund av småbarn eller av komfortabla skäl då alla kan må bra av lugn omkring sig. De kan även användas för att förbättra hemmabions ljudeffekter. Väggmonterade akustikplattor är ett bra alternativ för de flesta och de är dessutom att se som ett tillskott i inredningen.

 

Akustikplattor för vägg passar de flesta

Det finns många anledningar till att man kan vilja förbättra ljudnivån i ett rum. Sedan länge används ljudabsorbenter i skolor och på dagis, men det har börjat bli mer populärt även på andra håll. I kontorsmiljö där koncentrationen är essentiell för ett gott arbete kan ljudabsorbenter vara guld värda.

 

I kombination med att akustikplattor även kan förebygga huvudvärk och verka positivt för den allmänna hälsan ökar efterfrågan på dem på många olika arbetsplatser. Väggmonterade akustikplattor fungerar mycket bra på egen hand men för allra bästa ljudabsorption kan de kombineras med takplattor. Oavsett typ av buller och utformningen av rummet så passar väggplattorna de flesta platserna.

 

Fördelar med akustikplattor för vägg

Det finns ofantligt många fördelar med att använda ljudabsorbenter. Inte minst i en bullrig miljö där koncentration lätt störs, som exempelvis större kontor. Men även i hemmamiljön kan ljudabsorbenter vara en god investering för måendet.

När det kommer till just väggabsorbenter är den klara fördelen att de sitter i höjd med våra huvuden. Det beror på att ljudvågor lättast tas upp ifall absorbenten sitter i samma höjd som ursprunget. Det är då särskilt fördelaktigt om bullret beror på människor som pratar.

En annan fördel med att välja väggmonterade akustikplattor är att de inte tar upp någon golvyta. Att använda väggabsorbenter istället för takabsorbenter innebär även i de flesta fall en enklare installation. Av den anledningen är det även många privatpersoner som väljer just väggmonterade akustikplattor för att förbättra ljudet hemma.

 

En inredningsdetalj

Det finns en mängd olika produkter för att förbättra akustiken i ett rum. Många drar sig dock för att använda sig av väggmonterade alternativ av estetiska skäl. Men vi menar att det går att få riktigt bra akustik med hjälp av väggplattor utan att behöva kompromissa med estetiken. Idag finns mängder med färger och former att välja på vilket ger möjligheten att anpassa plattorna efter stil och smak.

Faktum är att väggplattorna kan ses som en modern inredningsdetalj med en viktig funktion. En del tror att materialet på akustikplattorna avslöjar dem och då påverkar inredningen negativt. Men sanningen är att väggplattorna finns i så många olika typer av ytstruktur att designfriheten är nästintill oändlig. Säkerligen skulle vissa modeller kunna misstas för rena konstverk.

Dessutom börjar akustikplattor bli så pass vanligt att det skulle kunna ses som trendigt. Så även om plattornas funktion är tydlig så behöver det inte vara något negativt. Tvärtom kan det ge ett intryck av professionalitet. Om det handlar om en arbetsplats kan det tolkas att man bryr sig om sina anställda och deras arbetsmiljö. Det kan därför ses som en mycket god investering som är positiv för alla.

 

Ta hjälp av Allakustik 

Vi har ett brett utbud av ljudabsorbenter från välrenommerade företag där vi ställer höga krav på bland annat brandsäkerhet, hygien och ljudabsorption. Ecophon, Akustikmiljö och Rockfon är några av våra leverantörer. Du kan läsa mer om dem samt våra övriga leverantörer här.

Hos oss har du även möjlighet att välja i vilken utsträckning du önskar assistens. I vår webbshop och i våra butiker i Stockholm och Göteborg hittar du alla komponenter som behövs för att skapa en vacker bullerfri miljö. Under vår kategori Gör det själv har vi dessutom samlat hjälpsamma steg-för-stegvideos som säkerställer att du monterar ditt nya undertak på rätt sätt.

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov