Därför använder man akustikplattor i en studio

Hur uppnår man den absolut bästa ljudkvalitén i ett rum? Med hjälp av några enkla akustiklösningar kan du ta din musikupplevelse till nästa nivå. Vi vill därför berätta om varför du ska använda akustikplattor i din studio.

Akustikbehandling och ljudisolering

Till att börja med, akustikbehandling och akustikplattor har som mening att förbättra upplevelsen av ljudet i rummet. Önskar du istället att förhindra läckage av ljud till eller från ett rum så är det ljudisolering du är intresserad av. Det innebär att om dina nattliga och kreativa trumsolon resulterar i en familj som tjatar på för lite sömn eller en grannsämja som eventuellt kan gå i stöpet så erbjuder vi andra mer ljudisolerande lösningar.

Välj akustikplattor för att absorbera ljud

Oavsett om du är medlem i ett vräkigt rockband eller just nu känner dig som en trevande singer-songwriter så har det fysiska rummet stor inverkan på hur ljudet sprider sig och därmed hur du upplever det. För att komma vidare med musikkarriären är det därför A och O att du har utrustat ditt rum på rätt sätt. Att ordna med enklare hemmastudios är dessutom väldigt okomplicerat men mycket effektivt. Allt du behöver är ett rum, i valfri storlek och med valfri inredning. Kanske utövas musiktalangen framförallt i sovrummet? Med några akustikplattor kan det även bli en lagom hemmastudio!

Beroende materialet i väggar, golv och tak, samt rummets takhöjd, absorberas ljud olika bra. Hårda ytor absorberar ljudet sämre än mjuka ytor och kan därmed skapa ett eko som ökar efterklangstiden. När man utrustar ett rum med akustikplattor så minskar man efterklangstiden, den tid som ljudet stannar kvar i ett rum. När du vill begränsa efterklangen från dina musikaliska framträdanden och därmed absorbera ljudet så rekommenderar vi därför att du använder just akustikplattor. De är lätta att montera både i väggar och tak, samt kommer i flera olika färger, former och storlekar. På så sätt kan du skapa en dekorativ och personlig prägel i din nya hemmastudio.

Ta hjälp av Allakustik

Om du är osäker på hur du på bästa sätt absorberar ljud eller är du intresserad av att veta med om hur man skapar bra rumsakustik? Då kan du med fördel ta kontakt med oss på Allakustik. Med över 25 års erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta en lösning som passar just dig, dina behov och dina lokalers förutsättningar!

I vår webbshop hittar du allt som behövs för att skapa en behaglig och tilltalande miljö. Allt ifrån bärverk till undertak och väggabsorbenter i olika material och utföranden. Du har dessutom möjlighet att köpa samma produkter i någon av våra butiker, vilka finns i både StockholmGöteborg och Malmö.

Självfallet har vi även möjlighet att hjälpa dig med hela processen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Håll även utkik på vår Facebooksida där vi löpande uppdaterar med bilder från genomförda projekt. Perfekt om du behöver inspireras inför din kommande undertaksmontering.

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov