Förbättra din akustikmiljö med hjälp av Allakustik i Stockholm

Många moderna hem har en öppen planlösning som ger yta för golv och väggar. Även om det kanske är lätt för ögat, är det inte en kombination som är särskilt lätt för öronen. Ljudvågor studsar mot hårda ytor och kan förlänga efterklangs tiderna vilket resulterar i ett eko som kan uppfattas störande. Detta är vanligt förekommande från ovan, speciellt i lägenhetsbostäder med flera våningar. Företag som verkar inom samma byggnader är också utsatta för störande ljud från ovan. Att skapa en akustikmiljö med mindre störande ljud kan tillämpas med ljudabsorberande undertak som är specifikt anpassade för att minska ljudet från ovan tillika ljudabsorberande plattor för andra delar av ett rum eller kontor. När du möblerar ett hem eller driver ett företag så är det bra om du följaktligen tänker på vad du ska göra för att skapa en så behaglig akustikmiljö utan eko som möjligt. På vårt kontor i Stockholm kan vi hjälpa dig att skapa en behaglig akustikmiljö både för kontoret och hemmet. Ljudabsorberande undertak är ett utmärkt alternativ till att börja med speciellt om de störande ljuden kommer från ovan.

 

Akustikmiljö – Trender skapar mer oljud

Den nuvarande trenden med stora öppna ytor med glasytor, väggar och dylikt kan skapa reflektioner av stötande ljud. Ytor av denna slag bör ses över för att uppnå en mer lättsam akustikmiljö. Detta genom att minska störningar i områden där koncentration och tyst kontemplation behövs, där arbetarna kan vara både kreativa och fokuserade på samma gång.

Vetenskapen för akustik är lika med hörbart ljud. Luften vi omges av uppfattar olika ljud i tryckvågor. Dessa tryckvågor ger med sig variationer av ljud som våra öron tolkar. Det finns två olika ljud i form av korta och långa som utmärker sig genom olika våglängder. Dagligen utsätts vi för ljud av olika slag och därav är en god akustikmiljö av extra vikt. Det kan vara ljudet av pratande människor, ringsignaler, allmänna ljud som musik eller fotsteg. Exempelvis ett företag påverkar rummets akustikmiljö utformning personalens och kundernas produktivitet och hälsa. Utsätts vi av för mycket buller kan det orsaka trötthet samt stress.

 

Akustikmiljö – eko

En av förklaringen till akustiken i ett rum utgörs av eko. En öppen planlösning är mer sannolikt att drabbas av ett eko. Ljudvågorna studsar från en sida till en annan och skapar ett eko som kan uppfattas störande. En mindre tilltalande akustisk miljö i ett företag orsakas ofta av en efterklangstid på grund av storleken på rummet och dess funktion.

Vill du skapa en bättre akustikmiljö? Då finns det saker som kan tillämpas för att skapa det. Att använda ljudmätning är ett enkelt sätt att kontrollera akustikmiljön i hemmet eller på företaget. Genom detta kan du avskärma områden och få vetskapen om vart ljudet kommer ifrån och därefter åtgärda det med exempelvis akustiska plattor som absorberar ljud av olika slag. Är du i behov av att förbättra din akustiskmiljö i hemmet eller företaget oavsett om det rör sig om golv, vägg eller tak så finns möjligheten till det hos oss på Allakustik i Stockholm. Dessutom om du vill utföra en ljudmätning så erbjuder vi detta också. Har du ytterligare frågor kring akustik i alla dess slag så tveka inte att kontakta oss på Allakustik.

 

Ta hjälp av Allakustik 

För att säkerställa att du väljer ett taksystem som bäst uppfyller dina behov och samtidigt är lämpade för lokalens förutsättningar, kan du med fördel ta hjälp av oss på Allakustik. Med mer än två decenniers erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig!

Hos oss har du även möjlighet att välja i vilken utsträckning du önskar assistens. I vår webbshop och i våra butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö hittar du alla komponenter som behövs för att skapa en vacker bullerfri miljö. Under vår kategori Gör det själv har vi dessutom samlat hjälpsamma steg-för-stegvideos som säkerställer att du monterar ditt nya undertak på rätt sätt.

Önskar du istället hjälp genom hela processen hjälper vi dig hela vägen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov