Skärmvägg för skrivbord

En skärmvägg för skrivbord är en praktisk och estetisk lösning för att skapa avskildhet och förbättra akustiken i öppna kontorslandskap och andra arbetsmiljöer. Dessa skärmväggar är designade för att stå på eller vid skrivbordet, vilket skapar en mer personlig och avgränsad arbetsplats. Skärmväggen fungerar som en barriär som absorberar ljudvågor och minskar störningar från omgivningen, vilket bidrar till en lugnare och mer fokuserad arbetsmiljö. 

Installation av skärmväggar på skrivbord 

Skärmväggar på skrivbord är särskilt användbara i miljöer där koncentration och personlig avskildhet är avgörande. De är ideala för kontor med öppna planlösningar där ljudnivåer och visuell stimulans kan vara distraherande, vilket blir allt vanligare. De används även i bibliotek, studiemiljöer och callcenters där behovet av att minimera ljudöverföring är stort. Genom att installera dessa skärmväggar kan man effektivt minska buller och visuell störning, vilket underlättar fokuserat arbete och samtal. 

Skärmväggar som ljudabsorbent eller avskiljare 

Skärmväggar kan tjäna dubbla syften: 

  • Som ljudabsorbenter: De är gjorda av material som absorberar ljudvågor, vilket effektivt minskar efterklang och ljudnivå i rummet. 
  • Som avskiljare: De skapar visuella barriärer som hjälper till att definiera arbetsutrymmen och ge en känsla av personligt utrymme. 

Vad ska en skärmvägg ha för material för att det ska bli tyst? 

För att en skärmvägg ska fungera effektivt som en ljudabsorbent bör den vara tillverkad av material med hög ljudabsorberande förmåga. Material som stenull, glasull och tjocka tyger är utmärkta eftersom de fångar upp och dämpar ljudvågor. Även material som polyester och vissa typer av skum kan vara effektiva. Dessa material hjälper till att reducera ljud genom att absorbera ljudvågor snarare än att reflektera dem. 

Skärmväggar i öppna landskap 

I öppna landskap är skärmväggar särskilt värdefulla för att skapa avskärmade områden där individer kan arbeta ostörda. Förutom att minska ljudöverföringen bidrar de även till att skapa visuella gränser i ett annars öppet och ofta störande landskap. Detta är viktigt inte bara för att minska auditiva distraktioner men också för att ge en känsla av privatliv och personligt utrymme, vilket kan förbättra arbetsprestation och välmående. 

Vi har allt för tysta miljöer 

Vi erbjuder ett brett sortiment av ljudabsorberande produkter, från vägg- till takabsorbenter, som är idealiska för att skapa en tyst och behaglig arbetsmiljö. Våra produkter är utformade med fokus på både funktionalitet och estetik, vilket innebär att de inte bara reducerar ljud utan också bidrar till rummets inredning. 

Ljudmätning, projektering och installation 

Vi erbjuder fullständiga tjänster från ljudmätning och projektering till installation. Vårt team av experter arbetar nära dig för att förstå dina specifika behov och erbjuda skräddarsydda lösningar som passar just ditt utrymme och dina krav. 

Få hjälp med att utforma ditt kontorslandskap 

Kontakta oss för att diskutera hur vi kan hjälpa till med att förbättra ljudmiljön i ditt kontor. Vi erbjuder förutsättningslösa platsbesök där vi tillsammans kan identifiera de bästa lösningarna för dina behov och skapa en mer produktiv och behaglig arbetsmiljö. 

Genom att satsa på kvalitativa skärmväggar och ljudabsorbenter, garanterar vi inte bara en förbättrad arbetsmiljö utan också en ökad trivsel och produktivitet på arbetsplatsen. Kontakta oss idag för att börja din resa mot en tystare och mer inspirerande arbetsmiljö. 

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov