Ljudmätning Göteborg

Befinner du dig i Göteborgsområdet och har problem med störande ljud eller buller? Då kan det bli aktuellt att göra en ljudmätning Göteborg. Några vanliga exempel är om det inte finns tillräcklig ljudisolering mellan två lägenheter eller om du har några typer av installationer som stör. Det finns flera olika företag som erbjuder ljudmätning Göteborg. Det kan vara en mätning av ljudisolering eller mätning av ljudnivå. Du kan göra det både som privatperson och som ett företag.

 

Buller kan vara ett stort problem

Det kan tyckas lite onödigt att göra en ljudmätning i Göteborg men faktum är att det är ett stort problem på många arbetsplatser och i boendemiljö. Om du spenderar mycket tid i en hög ljudnivå kan det bidra till stress, sömnproblem och hörselskador. Därför är det viktigt att komma till bukt med det så snart som möjligt. Om du till exempel driver ett företag och märker att många av dina anställda klagar på en hög ljudnivå kan det vara tid att beställa en ljudmätning. Den behöver du för att kunna ta till åtgärder mot problemen. Då har du bevis på att ljudnivån faktiskt är för hög.

 

Ljudmätning rekommenderas av flera förvaltningar

Det är inte bara för ditt eget bästa som du bör göra en ljudmätning om du har bekymmer med buller och oväsen, det är också något som rekommenderas av flera förvaltningar. Bland annat Arbetsmiljöverket säger att det är något som ska göras. Då är du säker på att bedömningen görs av en oberoende expert med relevant kompetens. Tänk på att spara intyget du får så du kan använda det för framtida argumentation. Om du tar hjälp av en professionell ljudmätare brukar de även rekommendera vad du ska vidta för åtgärder för att minska alla oljud.

 

Lösning på flera olika akustikproblem

Ingen situation är den andra lik när det kommer till akustikproblem. Det beror på omgivningen och byggnadens förutsättningar. Därför har en ljudmätare i Göteborg lösningen på flera av dessa problem. Vissa är ganska enkla att åtgärda medan andra kräver svårare åtgärder. Det bästa är att du gör upp en plan tillsammans med det företag du anlitar för att se vad som passar bäst i din situation. Det finns både internationella och nationella standarder när det kommer till ljudnivåer. Ett företag kollar på dessa men också på mycket annat när de gör en mätning.

 

Ta hjälp av Allakustik 

För att säkerställa att du väljer ett taksystem som bäst uppfyller dina behov och samtidigt är lämpade för lokalens förutsättningar, kan du med fördel ta hjälp av oss på Allakustik. Med mer än två decenniers erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig!

Hos oss har du även möjlighet att välja i vilken utsträckning du önskar assistens. I vår webbshop och i våra butiker i Stockholm och Göteborg hittar du alla komponenter som behövs för att skapa en vacker bullerfri miljö. Under vår kategori Gör det själv har vi dessutom samlat hjälpsamma steg-för-stegvideos som säkerställer att du monterar ditt nya undertak på rätt sätt.

Önskar du istället hjälp genom hela processen hjälper vi dig hela vägen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Kika även in på vår Facebooksida där du hittar bilder från våra tidigare projekt. Perfekt om du behöver inspiration inför din kommande taksystemsinvestering.

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov