Kunskapsbank

I vår kunskapsbank hittar du hjälpsamma tips och råd samt allmän information som rör undertak, ljudabsorbenter och akustiktak.

 

Ljudabsorbenter för vägg – fördelar & köptips

Vi har i en tidigare artikel berättat om varför du bör använda ljudabsorberande skärmar i dina lokaler. Denna gång hade vi tänkt fortsätta på den inslagna vägen och berätta mer om fördelarna med vägghängda ljudabsorbenter, samt dela med oss av våra bästa köptips.

Läs mer…

 

3 tips när du ska köpa innertak till kontor

Ljudabsorberande undertak är någonting som bör finnas på samtliga kontor. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om fördelarna med dessa, samt vad som är viktigt att tänka på när du ska köpa innertak till kontor.

Läs mer…

 

Därför bör du välja ett lätt undertak

Det finns många fördelar med de undertak som vi tillhandahåller. En utav dem är att de är lätta i dubbel bemärkelse. Dels har de en lätt vikt som möjliggör enkel hantering samtidigt som de också är lätta att montera. Låt oss berätta mer om varför du bör välja ett lätt undertak från oss på Allakustik!

Läs mer…

 

Så väljer du rätt undertaksmontör

Att montera undertak i dina lokaler medför både god ljud- och värmeisolering. För att taket ska se snyggt ut men också fungera optimalt, gäller det däremot att det monteras på rätt sätt. Saknar du själv kunskaper om hur man gör detta så rekommenderar vi att du tar hjälp av en fackman. Men hur väljer man egentligen rätt undertaksmontör? I denna artikel ger vi dig svaret!

Läs mer…

 

Inspireras av dessa 9 snygga innertak

Det finns många goda anledningar till varför man bör montera ljudabsorberande innertak i sina företagslokaler. Dels har dem mycket goda egenskaper men de är också väldigt snygga att titta på. I denna artikel tänkte vi därför dela med oss av nio snygga innertak som vi på Allakustik har haft nöjet att montera.

Läs mer…

 

Träullit undertak – egenskaper och fördelar

I vår tidigare artikel ”Olika typer av undertaksskivor” har vi gått igenom vilka olika typer av innertak som vi på Allakustik tillhandahåller. Som ett komplement tänkte vi i denna artikel fokusera mer på en utav dessa. Mer bestämt träullsskivor från den uppskattade tillverkaren Träullit.

Läs mer…

 

Olika typer av innertakmaterial

Har du väl bestämt dig för att investera i ett innertak? Perfekt, det kommer du att ha stor nytta av. När det kommer till innertak så finns det däremot en hel del material att välja mellan. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om de alternativ som finns och vilka egenskaper respektive material har, så att ditt val blir enklare.

Läs mer…

 

Därför bör du använda ljudabsorberande skärmar

Det finns många bra anledningar till varför man bör använda sig av ljudabsorberande skärmar i sina lokaler. I denna artikel tänkte vi därför kika lite närmare på dessa och berätta varför just du är i behov av effektiva skärmar med ljudabsorberande egenskaper.

Läs mer…

 

Så väljer du rätt taksystem

Att investera i ett taksystem – det vill säga ett bärverk med tillhörande undertaksskivor – innebär många fördelar. Både ur ett estetiskt och hälsoperspektiv. Beroende på vilka behov ni har och vilka förutsättningar era lokaler har, finns det dock vissa taksystem som passar bättre än andra. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om hur du väljer ett system som uppfyller just dina behov.

Läs mer…

 

Olika typer av undertaksskivor

Det finns många anledningar till att man vill montera ett undertak i sina lokaler. Även de medföljande fördelarna med detta är många. Beroende på behov och förutsättningar finns det dock vissa undertaksskivor som passar bättre än andra. Vi tänkte därför berätta mer om de olika materialen som finns att tillgå samt vilka egenskaper dessa har.

Läs mer…

 

Så väljer du rätt bärverk till undertak

Att investera i ett undertak med ljudabsorberande plattor innebär många fördelar. För att installationen ska gå smidigt och slutresultatet ska bli tillfredsställande, gäller det dock att man väljer rätt bärverk. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om de olika bärverk som finns att tillgå på marknaden.

Läs mer…